Kahveci: Kamu Görevlilerine Şiddete Hep Birlikte 'Dur' Diyeceğiz

Konfederasyonumuza bağlı Türk Eğitim-Sen'li dört üyemizin geçtiğimiz günlerde 'Eğitimcilere şiddetin önlenmesine' yönelik farkındalık yaratmak adına başlattıkları ve Antalya'dan Adana'ya 657 Km'lik yolu kapsayan yolculukları tamamlandı.

Konfederasyonumuza bağlı Türk Eğitim-Sen’li dört üyemizin geçtiğimiz günlerde “Eğitimcilere şiddetin önlenmesine” yönelik farkındalık yaratmak adına başlattıkları ve Antalya’dan Adana’ya 657 Km’lik yolu kapsayan yolculukları tamamlandı.
Antalya’dan Adana’ya pedal çeviren üyelerimiz aynı zamanda günde 3600 pedal çevirerek ek gösterge konusunda kamuda oluşan beklentinin de bir an önce hayata geçmesi için ayrıca bir mesaj daha verdiler.

Günlerdir eğitimcilere yönelik şiddete dur demek için pedal çeviren üyelerimiz Adana’da Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan, Selahattin Dolgun ve bir çok vatandaşa tarafından çiçeklerle karşılandı.

ÖNDER KAHVECİ: ŞİDDETE YÖNELİK CAYDIRICI TEDBİRLER BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ

“Şiddete dur diyen” bu kardeşlerim sadece eğitimcilere değil aslında her hizmet kolunda kamu görevlilerine yönelik şiddete de dur demişlerdir” diyen Genel Başkan Önder Kahveci, “Bu noktada yöneticilerimiz şiddete dur diyecek caydırıcı adımları bir an hayata geçirmeli ve toplumun bu konuda ki hassasiyetine kulak vermelidirler” dedi. Kahveci, “Eğitimcilere yönelik şiddetin son bulması amacıyla farkındalık yaratarak Antalya’dan Adana’ya yola çıkan ve günde 3600 pedal çevirerek varış noktasına sağ salim ulaşan kıymetli üyelerimizi canı gönülden kutluyorum.

Sonsuz saygı duyduğumuz ve evlatlarımızı gönül rahatlığı ile emanet ettiğimiz öğretmenlerimize yönelik hemen hemen her gün yaşanan şiddet olayları toplumun her kesimini derinden rahatsız etmektedir. İşte bu rahatsızlığı bir kez daha dile getirmek için yola çıkan yürekli üyelerimiz 657 Km’lik yolu pedal çevirerek aşmış ve hedefe ulaşmışlardır.

“Şiddete dur diyen” bu kardeşlerim sadece eğitimcilere değil aslında her hizmet kolunda kamu görevlilerine yönelik şiddete de dur demişlerdir. Toplumun sesi ve vicdanı bu yaşanan şiddet olaylarından oldukça rahatsızdır. Bu noktada yöneticilerimiz şiddete dur diyecek caydırıcı adımları bir an hayata geçirmeli ve toplumun bu konuda ki hassasiyetine kulak vermelidirler.

Bu yolculuk esnasında günde 3600 pedal çevirerek ek gösterge meselesine de gönderme yapan üyelerimizi yürekten bir kez daha kutluyor, Türkiye Kamu-Sen’in her zaman kamu görevlileri ve milletimizin meselelerinde duyarlı ve hassas olduğunun altını bir kez daha çiziyorum” dedi.

TALİP GEYLAN: CESUR YÜREKLİ KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM

Pedal çeviren dört öğretmenimizle ilgili bir teşekkür mesajı yayınlayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, " İnandıkları değerler için adanmışlık örneği sergileyen cesur yürekli yol arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum." dedi. Geylan, “Antalya’dan Adana’ya 657 Km’lik yolu günde 3600 pedal çevirerek tamamlayan ve bu performanslarıyla “eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için” büyük bir farkındalık yaratan fedakarlık ve ihlas abidesi bisikletçi üyelerimiz, bugün Adana’da Genel Başkan Yardımcılarımız sayın Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun ile komşu illerimizin şube başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir heyetle karşılandı.

İnandıkları değerler için adanmışlık örneği sergileyen cesur yürekli yol arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum. Başta organizasyonun fikir sahibi Antalya 1 Nolu Şube Başkanımız sayın Oğuz Öztürk ve yönetim kurulu olmak üzere, güzergah boyunca arkadaşlarımıza yüreklerini açan Antalya-2 Nolu, Mersin 1 ve 2 Nolu ve Adana şubelerimiz ile İlçe temsilciliklerimize de şükranlarımı sunuyorum. Varolsun Türk Eğitim-Sen.." dedi.

YAŞAR ŞAHİNDOĞAN: ONLAR PEDAL ÇEVİRDİ, BİZLERİN UMUTLARI ARTTI

Adana’daki karşılama töreninde bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ise şunları kaydetti: "

“Giderek yaygınlaşan ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuran bu şiddet olaylarının sayısı hızla artıyor. Eğitim çalışanlarına şiddet olaylarının önüne geçilmesi için ivedi tedbirler alınması gerektiğini yıllardır dile getiriyoruz. Ancak bugüne kadar ne yazık ki caydırıcı ve önleyici tedbirler alınmadığını üzülerek görmekteyiz.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Antalya’da Türk Eğitim-Sen üyesi 4 öğretmenimiz, şehitlerimize saygı ve öğretmenlere yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla Antalya-Adana arasında toplam 657 kilometre pedal çevirdi. “Öğretmenime Dokunma” mesajı taşıyan öğretmenlerimiz, ek gösterge talebine de vurgu yapmak için günlük 3600 pedal çevirdi. Onların inançlı, güzel, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan bu etkinliği hepimizin umutlarını artırdı.

Etkinlik Antalya’da Türk Eğitim Sen Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk tarafından başlatılmıştı. Oğuz Öztürk ile birlikte Levent Erdoğdu, Dinçer Kahraman, Can Yenice pedal çevirdi. Ne yazık ki Emrah Güngör arkadaşımız ayağındaki sakatlık nedeniyle Alanya etabından geri dönmek zorunda kaldı. Etapların bugün Adana’da başarıyla tamamlanması gurur vericidir. Her etabı bir şehidimize ve son etabı da Büyük Önder Atatürk’e adayan bu yürekli 4 öğretmenimizi Türk Eğitim-Sen camiası olarak canı gönülden kutluyor, her birine şükranlarımızı sunuyoruz.

Bakmadan Geçme