İyi Parti'den Bakkallar Odasına Destek

Geçtiğimiz günlerde büyük bir açılış ile duyurulan ve ilk şubesi Bostanbaşı Mahallesi'ne açılan Yeşilyurt Belediyesi'ne ait Yeşil Gıda'ya tepkiler büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde büyük bir açılış ile duyurulan ve ilk şubesi Bostanbaşı Mahallesi’ne açılan Yeşilyurt Belediyesi’ne ait Yeşil Gıda’ya tepkiler büyüyor. Küçük Esnaf’a açılan bir savaş olarak değerlendirilen Yeşil Gıda’ya karşı saflar oluşturuldu. İyi Parti teşkilatından Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odasın’a destek geldi. 
İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İYİ Parti İl Yönetiminden Cem Parlak, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odasını ziyaret etti. Oda başkanı Aziz Hamamcı ’nın Yeşilyurt Belediyesinin açmış olduğu Yeşil Gıda isimli marketi için tepkisine destek amaçlı ziyaret ettiklerini ve Oda Başkanı Aziz Hamamcı küçük esnafa sahip çıkılması gerektiğini, zincir marketlerin çoğalmasının küçük esnafımızı bitirdiğini ve yerel yöneticilerin duyarsız kaldığını ve sahip çıkmadıklarını dile getirdi. 
Yeşilyurt İlçe başkanı Mehmet Özcan mahalle bakkallarının öneminden bahsederek, “bir mahallede açılan zincir marketlerin en az 10 esnafın kapanmasına neden olmaktadır. Marketler gıda dışında giyim, zücaciye vb. ürünler de satarak küçük esnafın rekabet gücünü öldürüyor.” dedi.  Özcan, yerel yönetimlerin mahalle bazlı kota getirilmesi gerektiğini dile getirerek, yerel yöneticilerin sessiz kaldığı ve halkın hakkını savunmadığını dile getirdi. 
İYİ Parti İl Yönetiminden ve geçtiğimiz dönem Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olan Cem Parlak ise “Yeşilyurt Belediyesi esnaflığa soyunmuş, kendi halkı ile rekabet yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde açılan Yeşil Gıda market doğal ürünler adı altında hiç bir doğallığı olmayan diğer market zincirlerinden farkı olmayan bir market açmıştır. Yeşilyurt Belediyesin resmî web sitesinde belirtildiği üzere, doğal ve organik ürünlere ulaşımı kolaylaştırmak adına açılan market tanıtımında bile organik ürün bulundurduğuna dair resim bulunmamaktadır. Tamamen yapmış oldukları küçük esnafı bitirmek ve birilerine rant sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme