'İstiklal Marşı, Milletimizin Bağımsızlık Simgesidir''

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Kalbi vatan ve istiklal sevgisiyle dolu Mehmet Akif Ersoy'un, Türk Milletinin Milli Mücadele günlerinde hissettiği duyguları destansı bir üslupla yazdığı İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlığının simgesidir.' dedi.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kurtuluş Savaşı sırasında büyük mütefekkir, şair, yazar, vatanperver merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu ve kutsal değerlerine olan bağlılığını en güzel biçimde yansıtmaktadır.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerden biri olan Mehmet Akif Ersoy, kurtuluş savaşının zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur.

Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur.

‘Korkma’ sözcüğüyle başlayan ve her bir mısrasında bizlere çok şey katan bu eserin ruhu, sonsuza dek bizlere yol göstermeye devam edecektir.

Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir.

Bu düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün millî mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 101. Yıldönümünü kutluyorum." dedi.

Bakmadan Geçme