İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği 'Kahraman Askerlerimizin Yanındayız'

          57 ülkede 3.413 üyesi bulunan İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği ve İSAK Vakfı barış pınarı harekatına destek vererek, her zaman devletin ve askerlerin yanında olduklarını açıkladılar.İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği ve İSAK Vakfından yapılan açıklama;

Asırlardır insanlık değerlerine saygılı olan, dünyanın huzur ve güvenliği için zorluklara göğüs gererek özverili çalışmalar yapan, İslam medeniyetinin en önemli hizmetkarı olan Türk Milleti, en son kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile de bu çalışmalarına devam etmektedir.

      

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bulunduğu coğrafyada; dil, din ve ırk ayrımı yapmadan insanları huzur içerisinde yaşatmayı kendisine düstur edinmiştir.

       Medeniyetimizin gereği, mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı hep öncelik görmüşüzdür.”Veren el, alan elden hayırlıdır” anlayışı ile yardımları yaparken “Sağ elin verdiğini sol el görmesin” yaklaşımında bulunarak yardımlarını hiçbir zaman ifşa etmemiştir.

       İslam ülkeleri coğrafyasında maalesef yabancı devletler tarafından her türlü kötü senaryolar sahneye konulmaktadır. Müslümanlar bu uygulanan kötü senaryoları yeteri kadar anlamayarak birbirlerine zarar vermektedir.

       Tamamı yabancı devletler tarafından desteklenen ve taşeron olarak kullanılan; PKK/PYD/YPG, DAEŞ, FETÖ gibi Çok Ülkede Aktif Terör Örgütleri (ÇÜATÖ) İslam coğrafyasında terör eylemleri yaparak İslam ülkelerine ve insanlık alemine maalesef büyük zarar vermektedir.

       Geçmişte Afganistan ve Irak’ta kargaşa ortamı yaratan, Afrika Ülkelerinde çeşitli isimler altında terör eylemleri yapan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıllardır mücadele ettiği ÇÜATO ve PKK/PYD/YPG’ de Suriye’de oluşturulmak istenen terör koridoru için taşeron olarak seçilmiştir.

        Ülkemizde ve dünyada huzurun temin edilmesi için özveri ile çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “Bir tek damla kan akmasın, Bir tek insan ölmesin” diye başlattığı çalışmaların başarısız olması için Yabancı devletlerin kurduğu Suriye oyunu ile bölge ülkelerine ve insanlarına büyük acılar yaşatmaya devam edilmektedir. Afganistan, Irak, Suriye, Pakistan başta olmak üzere tüm bölge ülkeleri ve İran ekonomik zorluklar içerisinde bırakılmaya çalışılmaktadır.

       Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanarak ÇÜATÖ, PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin bölge ülkelerine ve insanlarına daha fazla zarar vermesini önlemek ve Suriye’nin toprak bütünlüğü içinde, Suriye halkının kendi toprakları içerisinde güvenle yaşamasını sağlamak maksadıyla Fırat Kalkanı ve Afrin Harekatı’nı yapmış ve şimdi de Fırat’ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı’nı yapmaktadır.

       Kahraman askerlerimize dualar ediyor ve başarılar diliyoruz.

       İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği ve İSAK VAKFI olarak tüm İslam Ülkelerinde taşeron olarak faaliyet gösteren ÇÜATÖ, PKK/PYD/YPG terör örgütlerine karşı durmak,  hem kendi kamuoyumuzu hem de dünya kamuoyunu aydınlatmak en önemli görevimizdir.

       Bu konuda kasıtlı olarak yapılan yanlış algılar derhal düzeltilmelidir.

        Amerika Birleşik Devletleri, halkının ödediği vergilerden 7 trilyon dolar ÇÜATÖ, PKK/PYD/YPG terör örgütlerine kargaşa çıkarması için para harcamıştır. Bu para petrol ve silah şirketlerine aktarılmıştır. Bu tür harcamalar sadece ABD tarafından değil, başka devletler tarafından da yapılmaktadır.

          Halkından aldığı vergileri insanlara zarar vermek için petrol ve silah şirketlerine aktaran ülkelerin yöneticileri, kendi halklarına ve dünyaya hukuk önünde hesap vermelidir.

          Terör örgütlerine destek veren ve ülkelerinde bu örgütlerin faaliyetlerine göz yuman bütün yöneticiler suç işlemektedir. Günü geldiğinde hukuk önünde hesap vermek zorunda kalacaklardır.

          İslam Ülkeleri Akademisyenler Vakfı adına TASCA FORUM tarafından Kasım2018 yılında Antalya’da düzenlenen sempozyumda sunduğumuz makalede belirtildiği gibi, İslam Ülkelerinde ihtiyaç duyulduğunda görevlendirilmek üzere  “İslam Ülkeleri Güvenlik ve Destek Unsurları” oluşturulmasının uygun olacağı, bu konuda akademisyenlerin de görev alabileceğini değerlendiriyoruz.

          İslam Ülkeleri güvenlik ve destek unsuruna ihtiyacı olan ülkede ve komşularında hassasiyet oluşmaması için, ihtiyacı olan ülkeye sınırı olmayan İslam ülkelerinden oluşan unsurların kullanılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz.

        Gençlerin terör örgütleri tarafından kandırılmaması ve   “Annelerin ağlamaması” için bu konuda  ciddi bir eğitime tabi tutulmalarının uygun olacağını öneriyoruz.

        57 ülkede 3.413 üyesi bulunan İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği ve İSAK Vakfı olarak Devletimizin ve Kahraman Askerlerimizin yanında olduğumuzu,  üzerimize düşecek görevleri yapmaya talip ve hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                              İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği (İSAB)

                                                                                              İslam Ülkeleri Akademisyenler Vakfı ( İSAK)

                                                                                                    Uluslar arası Üniversiteler Birliği(ULUBİ)

Bakmadan Geçme