İşitme ve Konuşma Engelli Hüseyin İŞKUR'dan Aldığı Hibe ile Ailesinin Geçimini Sağlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Hayaller Engelsizdir' sloganıyla engelli vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmayı sürdürüyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Hayaller Engelsizdir’ sloganıyla engelli vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmayı sürdürüyor. Bakanlık, engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmalarından mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerine kadar birçok farklı alanda destek sağlayarak, onların hayallerine ortak oluyor.

Bu doğrultuda Nevşehir’de İŞKUR’un Kendi İşini Kurma Desteğine başvuran ve aldığı destekle halı yıkama dükkânı işleterek, ailesinin geçimini sağlayan konuşma ve işitme engelli Hüseyin Şahin bunlardan birisi oldu.

“İŞKUR’un Desteği İle İş Yerimizi Kurduk”

Oğlunun hem işitme hem de konuşma engeli olduğunu belirten Baba Mehmet Şahin, “Aklımıza İŞKUR geldi. Müracaat ettikten sonra desteğimizi alarak bu iş yerini kurduk. Burada çoğunlukla halı yıkıyoruz zaman kalırsa da araba yıkıyoruz. Şu anda kendisi çalıştırıyor ve biz de hem maddi hem de manevi destekte bulunuyoruz. Oğlum gibi engeli bulunan kardeşlerimiz mutlaka İŞKUR’a başvursun” dedi.

Hüseyin’in evli ve 3 çocuğunun olduğunu ifade eden Baba Şahin, “19 yaşındaki oğlu sağ olsun babasının yetemediği yerlerde yardımcı oluyor. Hep birlikte bu iş yerini çalıştırmaya devam ediyoruz. Oğlumun yapamayacağı iş yok” diye konuştu.

Bakmadan Geçme