'Işığın Gölgesinde Kadın' Fotoğraf Sergisi Ve Müzik Dinletisi Büyük İlgi Gördü

'Işığın Gölgesinde Kadın' Fotoğraf Sergisi Ve Müzik Dinletisi Büyük İlgi Gördü

Yeşilyurt Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu Üyesi kadın fotoğrafçıları tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle hazırlanan ‘Işığın Gölgesinde Kadın’ isimli fotoğraf sergisine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  
Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında Malatya Park AVM Fuaye Alanında ‘Işığın Gölgesinde Kadın’ isimli fotoğraf sergisi açıldı.  
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da eşi Semra Çınar ile birlikte sergiyi gezerek, büyük bir emek ve gayretle sergiyi hazırlayan Yeşilyurt Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu Üyesi kadın fotoğrafçılarını tebrik etti.
Serginin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türk toplumunda kadının çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
‘Işığın Gölgesinde Kadın’ isimli fotoğraf sergisinde çok kıymetli fotoğrafların yer aldığını ifade eden Başkan Çınar, “ 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliklerimize Malatya Park AVM’de açtığımız fotoğraf sergimizi de ekledik. Belediyemizin destekleriyle Yeşilyurt Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu Üyesi kadın fotoğrafçılarımız tarafından hazırlanan sergimizde yer alan fotoğrafların her biri ayrı bir anlam ve değer taşımaktadır. Kadın fotoğrafçılarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Kadınlarımızın emeği, alın teri ve gayreti her türlü takdirin üzerindedir. Sergimizde yer alan her fotoğrafın ayrı bir hikayesi var, tüm vatandaşlarımızı sergimizi gezmelerini önemle rica ediyorum. Kent Konseyimiz Fotoğraf Çalışma Grubuna bağlı kadın fotoğrafçılarımızın binbir emek ve gayretle çektikleri, her biri ayrı bir anlam ve değere sahip fotoğraf karelerinin olduğu bu etkileyici sergimizde kadınlarımızın toplumsal hayatımızda ne denli önemli bir yer kapladığına işaret etmektedir. Kadınlarımız gelişen toplumların temel taşı, vazgeçilmez unsurlarıdır. Bizler hayatımızın her anında, ekonomiden siyasete, eğitimden ticarete her alanda kadınlarımızın olmasını her daim istiyoruz. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Böylesine güzel bir serginin açılmasında büyük bir emek sarf eden kadın fotoğrafçılarımızı bir kez daha en kalbi duygularımla tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Hemşehrilerimizin büyük ilgi gösterdiği, toplumsal farkındalık oluşturan projelerimize katkı sunan Yeşilyurt Kent Konseyimize ve Çalışma Grubu üyelerine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal ve kültürel etkinliklerimize her daim destek veren, bugün ki sergimiz içinde kapılarını bizlere açan Malatya Park AVM Yönetimine ve değerli çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt sosyal, kültürel ve eğitim hizmetleriyle her geçen gün daha fazla gelişiyor ve değişiyor. Bu vesileyle bir kez daha tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” diye konuştu.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Yeşilyurt’ta dolu dolu geçtiğini ifade eden Başkan Çınar, “ 2022 yılını Kadın ve Aile yılı olarak ilan edip, kadın ve aile temalı etkinliklere ağırlık veriyoruz, bu sergimizde bu yıl ki programlarımızın bir parçasıdır. Dünya Kadınlar Gününü Yeşilyurt’ta dolu dolu yaşıyoruz. Yerel Yönetimler ve Kadın Çalıştayımızı başarıyla yerine getirdik, her biri ayrı bir değer taşıyan fotoğraf karelerinin yer aldığı sergimize gösterilen yoğun ilgi ise bizleri mutlu ediyor, daha farklı etkinliklerle kadınlarımızın toplum için ne kadar önemli ve değerli olduğunu güçlü bir şekilde ön plana çıkartacağız.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasından sonra eşi Semra Çınar ve protokol üyeleriyle birlikte ‘Işığın Gölgesinde Kadın’ isimli fotoğraf sergisinin açılış kurdelâsını kesti.
Açılış sırasında Yeşilyurt Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu üyeleri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Bakmadan Geçme