İnanılmaz Görüntüler..!

Malatya Rus Pazarı olarak bilinen açık hava satış yerinde vatandaşlar mesafe ve kurallara uymayarak mahşeri kalabalık oluşturarak koronavirüse resmen meydan okudular.

Malatya Rus Pazarı olarak bilinen açık hava satış yerinde vatandaşlar mesafe ve kurallara uymayarak mahşeri kalabalık oluşturarak koronavirüse resmen meydan okudular.
Rus pazarı normal günlerden çok daha fazla kalabalık oluşturan vatandaşlar, salgın yokmuş gibi davrandılar. Malatya Rus Pazarı olarak bilinen açık hava satış yerinde, inanılmaz görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz günler bir açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, Vatandaşlara uyarılarda bulunarak, vaka sayılarındaki artışın inanılmaz derecede arttığına dikkat çekerek, Covid-19 risk grubunda 1 Mart günü orta grupta yer alan Malatya'da son 3 günde vaka sayılarında ciddi bir artış olduğunu belirtmişti.
Tüm uyarılara ve önlemlere ragmen Malatya’lı vatandaşların kalabalık ortamlardan kaçınmadığı ve vaka sayılarındaki artışın önlenemediği açıkça görülmekte. Rus pazarı diye tabir edilen genelde ikinci el her türlü eşyaların satıldığı açık alan satış yerinde, görüntü itibari ile virüse davetiye çıkartan vatandaşların, tüm önlem ve uyarılara ragmen kulak vermemesi,kentin şehrül eminlerini zor durumda bırakacağı aşikar olarak görülmekte..
Malatya’da vaka sayılarında gözle görülür bir şekilde artışın gözlendiği bu günlerde, Rus pazarındaki bu görüntülerin vahim bir durumu beraberinde getireceği görülmekte. Tüm vatandaşları uyararak, Devletimizin uyarılarını göz ardı etmemek kaydıyla, şehrimizde daha yaşanabilir ortamlara kavuşabilmemiz için el birliği ile bu işin üstesinden gelmemiz lazım. Rus Pazarındaki görüntü ile Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyarak daha sağlıklı günlere ulaşacağımızı belirtmek isteriz…Ve buradan Malatya’mızın mülki amirlerine seslenerek, bu ortamlarda daha sıkı denetimlerin oluşması adına ricada bulunuyoruz..
Haber: malatyagundemozel.com

Bakmadan Geçme