İlimizde Kurban Bayramı Süresince Alınacak Trafik Tedbirleri

14 Temmuz Çarşamba gününden başlayarak 26 Temmuz Pazartesi günü sona erecek olan Kurban Bayramı tatili öncesi ve sonrasında meydana gelebilecek

14 Temmuz Çarşamba gününden başlayarak 26 Temmuz Pazartesi günü sona erecek olan Kurban Bayramı tatili öncesi ve sonrasında meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek, vatandaşlarımızın bayramı aileleri ve yakınları ile birlikte güvenli bir trafik ortamında geçirmelerini sağlamak amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik İstasyon Amirlikleri ile İlçe Trafik Birimlerimizde 24 saat esasına göre ortalama 83 trafik ekibi ve 188 personel ile bayram tedbirleri kapsamında görev alınacaktır.
           Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara yönelik daha önce trafik birimlerinde çalışan kadroda sivil personel görevlendirilmiş olup, otobüslerin yapacağı kural ihlallerin intikal noktalarında ceza tatbikine gidilecektir.              
            İlimizden diğer iller ile bağlantısı olan Akçadağ, Darende, Kale, Doğanşehir, Hekimhan, Yazıhan ilçelerinde belirli noktalarda 14-26 Temmuz 2021 tarihleri arasında 24 saat esasına göre ekipler oluşturulacaktır. Ayrıca ilimiz çevre yolu üzerine her 30 km bir resmi ekip görevlendirilecektir.
            Terminal, Köy Garajları ve izin verilen yerler dışında şehirlerarası otobüslerin kalkışlarına izin verilmeyecek olup, terminallere giriş-çıkış yapan bütün otobüs ve şoförleri ile takoğraflar terminal görevlisi tarafından denetlenecek, Yolcu ve şoförlere eğitim videosu izlettirilerek bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca Bayram tatili süresince MAŞTİ noktada bulunan görevli personele takviye yapılarak denetimlerin daha etkin verimli yapılması sağlanacaktır. 
         İlimiz hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlere 5 radar ekibiyle 24 saat esasına göre radarla hız denetimi yapılacaktır.
Kurban Bayramı tatil süresinde DRONE vasıtasıyla (Emniyet kemeri, cep telefonu, kırmızı ışık, yaya önceliği vb trafik kural ihllaleri takip edilecek kural ihlali yapan sürücülere gerekli cezai işlem uygulanacaktır. 
Bayram tedbirleri kapsamında Jandarma Trafik Birimlerince Müşterek uygulama yapılacaktır.
Motorlu bisiklet ve motosiklet kullanıcıların koruma başlığı ve gözlüğü kullanmasının trafik kazalarında hayat kurtarmadaki önemine ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla eğitim ve denetim faaliyetleri bir anda yürütülecektir.   
            Sürücü ve yolcularda trafik bilinci oluşturularak trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganıyla oluşturulan ve “Yaşam Tüneli Projesi” olarak tabir edilen bilgilendirme çadırlarında sürücü ve yolculara verilecek eğitimlerde yaya önceliği/güvenliği başta olmak üzere, cep telefonu ve emniyet kemeri kullanımı ile hız sınırları konularına ağırlık verilmesi ve Polnet/JNet sayfalarında yer alan yaya güvenliği filmlerinin eğitimlerde gösterilerek fazla sayıda yol kullanıcısına ulaşılması için gerekli tedbirler alınacaktır.
           Denetimlerde bilgilendirme faaliyetleri bağlamında “Yol Ver Hayata”, “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Emniyet Kemerimi Unutmam” ve “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” mottoları etkin bir biçimde duyurulacaktır.                                    
 

Bakmadan Geçme