İhale 2 Kasım'da

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Havalimanına 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının yapım ihalesinin 2 Kasım'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Havalimanına 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının yapım ihalesinin 2 Kasım’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Çalık yaptığı açıklamada, Malatya için önem taşıyan ve kendilerinin de özel önem vererek takip ettikleri Malatya Havalimanı'na yeni terminal binasının yapım işinin ihale tarihinin belirlendiğini kaydetti. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2 Kasım’da yapılacak bu ihaleyle birlikte Malatya’nın havayolu trafiğinde çok daha önemli bir konum üstleneceğini belirten Öznur Çalık, yeni havalimanı terminal binasının kapasitesinin de 2,5 milyon yolcu olacağını söyledi.

Mevcut terminal binasının yanına yapılacak 

Çalık, yeni havalimanı terminal binasının mevcut terminal binasının yanına yapılacağını ifade ederek, “Terminal binasının yanısıra ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopisi, havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi, havalimanı iç bağlantı yolları, otopark, arıtma tesisi ve altyapılarda inşa edilecek” dedi.

Terminal binası iki yılda tamamlanacak 

Çalık, yeni havalimanı terminal binasının iki yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'a, DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin’e teşekkür etti.

Bakmadan Geçme