IELTS Sınav Ücreti Ne Kadar?

IELTS, İngilizce yeterliliğini tespit etmek için uygulanan sınavlardan bir tanesi.

IELTS, İngilizce yeterliliğini tespit etmek için uygulanan sınavlardan bir tanesi. Özellikle yurtdışına gitmek isteyen adayların katıldığı sınavın popüler olmasının sebeni, farklı ihtiyaçlara göre farklı seviyelerde sınavların uygulanıyor olması. 

Akademik amaçlar için adaylar IELTS Academic sınavına girerken, iş veya yurtdışına yerleşme ve yurtdışında iş başvurularında ise IELTS General Test e giriyor. Aile birleşimi, işçi vizeleri gibi özel amaçlar için ise IELTS Life Skills sınavı tercih ediliyor.

İhtiyaca Göre IELTS Sınavı Değişiyor

IELTS Academic – Akademik; adından da anlaşıldığı üzere Türkiye’de veya yurtdışında eğitim almak isteyen adaylar için istenmekte. 
IELTS General – IELTS Genel; yurtdışına yerleşme hayalleri olanlar veya yurtiçinde ve yurtdışında iş başvurularında ise IELTS Genel sınav isteniyor.
IELTS Life Skills; Sınavı ise kendi içinde A1 ve B1 olarak ikiye ayrılıyor. A1 sınavı aile birleşimi vizesi için, B1 sınavı ise genelde işçi vizeleri için isteniyor.

Sınav Formatları Farklı

Her IELTS sınavının formatı, soru türleri ve çalışma kaynakları birbirinden farklı. Ayrıca ielts ielts sınav tarihleri de farklı tarihlerde yapılıyor. Bu konuda uzman, en iyi ielts kursu eğitmenlerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda, sınav formatının iyi bilinmesi ve doğru çalışma programının en başından planlaması gerektiğini belirtiyorlar. Adayların sınava hazırlık süresi ise hali hazırdaki İngilizce seviyelerine göre değişiklik gösteriyor. Sınava 2 haftada hazırlanıp 8 alan da var, 2 ayda hazırlanıp 6,5 alanda var. 

Buda, kişiye özel ielts kursu planlaması ve özverili bir çalışma ile ielts sınavından rahatlıkla istenilen puanın alınabileceği ispatlıyor. Bu konuda kişilerin İngilizce seviyesine göre farklı eğitim seçenekleri sunan  en iyi ielts kursunu tercih edebilirsiniz. Detaylı bilgilere Eduvio’nun ielts kursu web sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Bakmadan Geçme