HES Kodu nasıl alınacak?

HES Kodu nasıl alınacak?


Hayat Eve Sığar uygulamasının uçağa binerken serbest giriş kartı olacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalıkla mücadelenin bu döneminde seyahatlerde kişilerden risk taşımadığını göstermesinin isteneceğini bildirdi.

SMS YÖNTEMİ İLE ALINACAK

Tüm ulaşım süreçlerinde kullanılabilecek HES kodu, Hayat Eve Sığar Uygulaması ve SMS yöntemi ile alınabilecek. Peki HES kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar Uygulaması ile HES kodu almak için uygulama üzerinden "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girip, "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanması gerekiyor. Ardından kod kullanım süresi seçilip kod oluşturulabiliyor.

2023'E S MS GÖNDERİLECEK

HES kodu alabilmek için bir diğer yöntem de SMS yöntemi. Bu yöntemle HES kodu alabilmek için, "HES" yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023'e SMS olarak göndermek gerekiyor.

RİSK VARSA SEYAHAT YOK

Seyahat firması tarafından HES kodu ile kişinin sağlık durumu sorgulanacak ve risk varsa seyahat onaylanmayacak. Seyahat sırasında herhangi bir risk taşımayan ancak sonradan risk durumu oluşan kişiler olursa, temas mesafesinde kabul edilen kişilerle iletişime geçilerek sağlık ve rehberlik hizmeti sağlanacak.HES Kodu nasıl alınacak?

Bakmadan Geçme