HES Kodu işportacılığı başladı.

Şehirlerarası seyahatte Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasından kod alınması zorunluluğu getirilince Otogar ve Tren Garı çevresinde HES Kodu işportacılığı başladı. Belli bir ücret karşılığında Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına giren ve vatandaşa kod veren kişiler halinden gayet memnun

Şehirlerarası seyahatte Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasından kod alınması zorunluluğu getirilince Otogar ve Tren Garı çevresinde HES Kodu işportacılığı başladı. Belli bir ücret karşılığında Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına giren ve vatandaşa kod veren kişiler halinden gayet memnun.

Şehirlerarası yolculukta HES uygulamasından kod alınması zorunluluğu 30 Mayıs’ta İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından getirilmişti. Bazı firmaların bu uygulamaya uymaması nedeniyle denetimlerin sıklaştırılacağı ve cezaların kesileceği Valilik tarafından duyurulunca, Otogar ve Tren Garı’nda gişelerin önü Kodcular le doldu. Gazetemiz whatsapp ihbar hattına gelen şikayeti araştıran muhabirlerimiz oldukça ilginç bir durumla karşılaştı. HES kodunu 5 TL karşılığında vatandaşa alan işportacılar, sabah saatlerinde gişelerin olduğu bölgede bekliyor, mesaileri gişelerin kapanmasıyla bitiyor.

PEKİ, GÜVENİLİR Mİ?

HES Kodu ’nun para karşılığında satışının dışında, vatandaşı ilgilendiren asıl meselenin kişisel bilgilerinin risk altında olduğunu belirten Uzmanlar, vatandaşı uyardı. Uygulamaya ilk girişte ve kayıt esnasında kimlik bilgilerinin başkaları ile paylaşılmasının sonraki süreçte karşıların problemler çıkarabileceğini belirten Uzmanlar, ‘ HES kodu ücretsiz ve bir çaba sarf etmeden alınabilecek bir kod. Kimlik bilgilerinizi önünüze gelen herkese vermeyin derim. Otogarda, Tren garında ve hatta Havalimanlarında dahi karşılaşılan bir durum var. Buda para karşılığı HES kodunun satışı. Uygulamaya ilk kayıtta bilindiği gibi kimlik bilgilerinin bir kısmı gerekiyor. Birkaç defa farklı olaylarda kimliklerin resimlerini çekerek ‘Ben alıp sana mesaj atacağım.’ diyen de vardı. Bu hususta vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor.”

 

Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme