Her şeye Zam, Gülmeye İndirim Geldi

Malatya'lı aktör Ömer Konakçı bu hafta sonu Malatya'da bir performans sergileyeceğini duyurdu.

Malatya’lı aktör Ömer Konakçı bu hafta sonu Malatya’da bir performans sergileyeceğini duyurdu.
26 Eylül'de sergilenecek olan “Komediya!” adlı gösteri 13.00 ve 19.00’da iki farklı seansla seyirciyle buluşacak.
Türkiye’de çok sayıda tiyatro oyunu ile sahneye çıkan aynı zamanda film ve dizilerde oynayan komedyen Ömer Konakçı 26 Eylül Pazar günü seyircinin ondan neler bekleyebileceği hakkında şunları söylüyor:
“Elimde seyircinin ilgisini çekeceğini umduğum çok malzeme var. Bu benim ilk performansım, son olmaması için çalışacağım. Dünyadaki durum sakinleştiğinde, seyircilerin beni burada daha sık izleyeceğini umuyorum.
Mevcut pandemi birçok sanat dalını yavaşlattı ve birçok gösteri ertelendi. Elbette bu konuyu atlayamayız çünkü artık en fazla o konuşuluyor. Ancak, mevcut pandeminin beni kişisel olarak nasıl etkilediğine daha fazla odaklanmak istiyorum. Mesela polis beni yakaladığında ve maskeyi evde unuttuğumda durumu nasıl yaptığımı ilk gelen malzemeden bir saniyede anlatacağım. Bu benim için ilginç olan bir hikaye ve umarım izleyiciler için de öyle olur.” 
Ömer Konakçı sadece bir komedyen değil, aynı zamanda bir aktör. Malatya’daki profesyonel tiyatronun kurucularından biridir. 20'den fazla tiyatro projesine katıldı, birçok tiyatro festivaline katıldı. Konakçı, hayat anlamına gelen bu sahne deneyimlerinin kendisini bir stand-up komedyeni olarak gerçekleştirmesine yardımcı olduğunu ve bu türe ilgi duymaya başladığını söylüyor. 
Konakçı: "Yaklaşık 14 yıldır tiyatro yapıyorum. Bir tür olarak komedi her zaman benim tutkum olmuştur. Bu iki şeyin sahnede bir araya gelmesinden, farklı karakterleri daha iyi canlandırmak için bir stand-up performansında oyunculuk becerilerini kullandığımda veya tiyatroda doğaçlama için bir an geldiğinde, bu yüzden stand-up'ın özgürlüğünü kullanıyorum. 
Daha önce ayaküstü yaptığım gösterilerde, nerede performans sergiledi isem, ortak bir şey vardı - seyirci iyi bir gösteriyi sever ve toplumda meydana gelen tüm bu durumlara en azından bir anlığına gülmeyi ister. Bu benim görevim ve her komedyenin kötü şeyleri şakaya çevirdiğine inanıyorum.”
“Sağlık Çalışanları ve Ailelerinin Yüzünü Güldürmek İstiyorum”
Konakçı sağlık çalışanları ve ailelerine bu gösteriyi izlemeleri için indirim fırsatı verdiklerini açıkladı: “Yediden yetmişe herkes de görmek istediğim şey yüzlerinin gülmesi. Herkes bunu fazlasıyla hak ediyor. Özellikle de sağlık çalışanlarımız. Sağlık çalışanlarımız Pandeminin ilk gününden bu güne kadar inanın kutlanılması gereken bir sabır ve özveriyle gecelerini gündüzlerine katıp çalışıyorlar. Günlerce ailelerinin yüzünü göremediklerinin farkındayız. Onlara haklarını teslim etmeliyiz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. Ben de yapacağım gösteri de sağlık çalışanlarımız ve ailelerine yüzde elli indirim yapmaya karar verdim. Aslında baktığınızda bizde onlar kadar etkilendik ama olsun her şey onların yüzünü güldürebilmek için. Tüm sağlık çalışanlarımızı gösterime davet ediyor emek ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme