Hemşerilerimizin Mağdur Olmaması İçin Gereken Tedbirleri Alıyoruz

YEŞİLYURT BELEDİYE EKİPLERİ KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI ARTIRDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kentimizi etkisi altına alan kar yağışının gündelik yaşamı etkilememesi adına ilçemizin her noktasında kar küreme ve buzlanmayı engellemeye yönelik çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Hemşerilerimizin mağdur olmaması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz.” dedi.

“EKİPLERİMİZ 3 VARDİYA ŞEKLİNDE 24 SAAT SAHADA ÇALIŞIYOR”

Yeşilyurt’un genelinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbir ve önlemlerin alındığını söyleyen Başkan Çınar, Temizlik İşleri Müdürlüğü olmak üzere Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

“KAR YAĞIŞI BOLLUK, BEREKET VE GÜZELLİKTİR”

Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde ‘rahat ve huzurlu’ bir yaşam için çalışan personelleri ziyaret ederek tatlı ikram eden Başkan Çınar, “Uzun süredir beklediğimiz kar yağışı bereketiyle geldi. Kar yağışı bolluk, bereket ve güzelliktir, tarım arazilerimize çok büyük katkı sağlamaktadır. Son yıllarda kentimize çok fazla kar yağmadığı için bir kuralık söz konusu bu yağışlar en fazla çiftçilerimizin yüzünü güldürmektedir.  Kar yağışı göletlerimiz ve barajlarımız da ki doluluk oranını artıracaktır, tüm bunlar önümüzdeki bahar ve yaz aylarında verimli ürünlerin gün yüzüne çıkmasını sağlayacaktır.  Beyaza bürünen ilçemizde hemşerilerimizin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için özellikle ana yolların ulaşıma kapanmaması noktasında gereken önlemleri almaktayız. Amacımız; sorunsuz bir kış dönemi yaşamaktır. Çalışmalarımız sırasında ekiplerimize yardımcı olan mahalle muhtarlarımıza ve kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“İLÇEMİZİN HER NOKTASINDA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI YAPILMAKTADIR”

Yeşilyurt’un merkez ve kırsal mahallerindeki cadde, sokak ve kaldırımlar da kar ve buz temizliğine büyük bir özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak kar yağışına karşı alınacak tedbirleri daha önceden planlamıştık. Ekiplerimiz şu anda ilçemizin tüm bölgelerinde yoğun bir tempoyla çalışmaktadır. Ekiplerimiz önceden yapılan planlama doğrultusunda; cadde ve sokaklarımızda kar küreme, tuzlama ve buzlanmayı önlemek için kar eritici solüsyon serperek yol ve kaldırımlarımızı vatandaşlarımızın rahat kullanacağı duruma getirmektedir. Toplu taşıma güzergâhları, okul ve hastane gibi öncelikli yolların sürekli açık tutulması için aralıksız bir şekilde çalışıyoruz. İlçemizde kar yağışından en fazla etkilenen TOKİ Yavuz Selim mahallemiz, Konak, Tecde ve Çırmıhtı’daki mahallelerimiz başta olmak üzere bütün sokaklarda çalışıyoruz.  İlçemize bağlı Porga köyümüz başta olmak üzere yüksek kesimlerde de buzlanmaya yönelik gereken tedbirleri alıyoruz. Sahada özverili ve gayretli bir şekilde çalışan personellerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız, zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola asla çıkmasınlar.” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ TALEPLERİNİ İLETİŞİM KANALLARINDAN BİZE GÖNDEREBİLİR”

Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerinin temelinde ’yerinde hizmet, anlık çözüm’ ilkesinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Çınar, “Hemşerilerimiz yaşadıkları bölgelerde kar yağışından dolayı oluşabilecek sıkıntıları veya taleplerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz, 0532 100 8 910 nolu Whatsapp hattımız, sosyal medyamız ( facebook, twitter, instagram), ‘Çek-Gönder’ ve resmi internet sitemiz üzerinden bizlere rahatlıkla ulaştırabilirler. İletilen taleplere göre hareket edecek olan ekiplerimiz, vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için 24 saat boyunca kesintisiz hizmet verecektir. Meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek adına ekiplerimiz sürekli sahada, hemşerilerimizle iç içe olacaktır. Bizlerde bu çalışmaları sürekli takip ederek hizmetlerin aksamadan sürmesi için gereken hassasiyeti göstereceğiz.”dedi.

“MAHALLE SAKİNLERİ ADINA BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Ramazan Yavuz ise, “Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar, karla mücadele konusunda çok etkin bir rol oynuyor. Belediyemiz gerek personeli gerekse iş makineleriyle mahallemizin yollarını ve kaldırımlarını temizleyerek oluşabilecek bir buzlanmanın önüne geçiyorlar. Başkanımızın bizzat talimatıyla gerçekleşen çalışmalardan bizler ve vatandaşlarımız gayet memnunuz, yollarımız açıktır.Mahalle halkı adına Başkanımıza bu titiz çalışması nedeniyle teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Bakmadan Geçme