Hem Ders Hem Yardım Yaptılar...

Hem Ders Hem Yardım Yaptılar...

Sivas’ta özel bir kolejin 2. Sınıf öğrencileri, Gıda Bankasından yardım alan ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası düzenledi. “Değerler Eğitimi” dersinde “Yardımseverlik” konusunu işleyen öğrenciler, Sivas’ta kurumsal yapıda faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği bünyesindeki Gıda Bankasına yardım topladı.

2. sınıf öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde topladıkları yardımları gruplar halinde Hayat Ağacı Derneğine teslim etti. Yardım kampanyasına katılan öğrenciler, Gıda Bankasının gıda, giyim ve diğer reyonlarını gezdiler.

Birinci gün ve ikinci gün olmak üzere iki ayrı ziyaret düzenleyen öğrencilerin teslim ettikleri bağışlar ile 6 adet alışveriş sepeti doldu. Poşetlerle teslim edilen gıda ürünlerinden çay, şeker, salça, sıvı yağ, makara, bakliyat ve çocuk çeşidi gibi ürünler çıktı. Hayat Ağacı Derneğinde her bir ürünün cinsi ve miktarı kaydedildi ve okul için bağış makbuzu kesildi. 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şeyma Kızkapan, “Değerler Eğitimi” dersinde her seferinde farklı bir konuyu işlediklerini belirterek, “Yardımseverlik” dersinde bir yardım kampanyası düzenleyerek Hayat Ağacı Derneğine katkı sağlamayı istediklerini söyledi. Kısa bir sürede yardım topladıklarını belirten Şeyma Kızkapan, kampanyaya katılan öğrenci ve velilerine teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme