Hekimhan'a Yakışan Bir Festival

Hekimhan'da merkezde yapılan ve iki gün süren 'Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali' büyük bir coşkuyla sona erdi.

Hekimhan’da merkezde yapılan ve iki gün süren ‘Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’ büyük bir coşkuyla sona erdi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Festival 13 Temmuz Cumartesi günü başladı. Birçok etkinliğe yer veren, katılımcıları doyasıya eğlendiren festival, herkesin diline dolandı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Hekimhan Belediye Başkan Turan Karadağ “Bildiğiniz gibi Hekimhan, Malatya yüz ölçümünün 6’da 1’ini kapsamaktadır. Yani Malatya’nın yüz ölçümü 12.313 km² Hekimhan’ın yüzölçümü 1.898 km² dir.  65 mahalle 109 mezramıza hizmet etmekteyiz. Yeşilköy Mahallemizden, Yukarı Saz mahallemize, Aksütlü’den Karapınar’a Ballıkaya Çeki Mezramızdan, Güçlü Mişevge’ye kadar, bugün burada sizleri ağırlamak benim için büyük bir onurdur.

Festivaller, yurdun dört bir tarafından ve yurtdışından gelen insanların kaynaştığı, hasret giderdiği ve yapılan etkinliklerle dostlukların pekiştirildiği önemli organizasyonlardır.

Hekimhan'ın turizm potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla ilki 2009 yılında düzenlenen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali, üstün başarılar elde edilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklerin tümünün bir arada başarılı organizasyonlarla halka sunulması Hekimhan'ın ulusal ve uluslararası platformda tanıtılmasına yol açmıştır. Her yıl daha geniş katılımlarla gerçekleşen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ile birlikte Hekimhan önemli bir turizm girdisine sahip olmaktadır.

Ancak daha da önemlisi bu tür etkinlikler ile Hekimhanlı hemşerilerimiz kısa bir sürede olsa bir araya gelerek birlik ve beraberliğin hazzını yaşıyorlar. Hem memleket hem de eş dost hasreti gideriyorlar.

Sonuç olarak Hekimhan'ımızın daha çok gelişmesi, tarihi ve coğrafi tanıtımının yapılmasının yanı sıra sosyal yaşama sağladığı önemli katkılar nedeniyle tertiplenen bu organizasyonun daha geniş katılımlı olması ve daha büyük yararlar sağlaması temennisiyle,

Hekimhan, hem Malatya'a hem Türkiye'ye örnektir. Burada barış var, sevgi var, dostluk var. Kamu görevlileriyle yerel yönetimlerin el ele kol kola birlikte çalışıyorlar. Bu örnek bir tablo oluşturuyor. Bu güne kadar gerçekleşen bütün festivallerimizde emeği geçen Başta eski Kaymakamımız Ramazan Fani’ye, eski belediye başkanlarımız Vahit Mutlu’ya, Sait Özoğluna ve Aliseydi Millioğulları’na ve tüm çalışanlara, teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. 8. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali Hekimhan’ımıza hayırlı uğurlu olsun

“Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali”nin 1. Günü’nde düzenlenen programda sahne alan Hekimhan’ın gür sesi Adnan Çakır, Halk Müziğinin gözde sanatçıları, Fatma Şahin ve Cemal Öztaş Hekimhanlıları coşturdular. Tutku Bozkurt’un sunuculuğunu yaptığı “Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivalinde son olarak Yıldız Doğan sahne alarak halkı sahne önüne indirmesini bildi. Saatlerce halaylar çeken Hekimhanlıların festival coşkusu havai fişek gösterisiyle sonlandı.

Festivalin ikinci günü Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’ın aldığı sondaj makinesi belediyeye hibe edildi ve Hekimhan Belediyesi tarafından yapılan Zurbahan Oteli açılışını gerçekleşti. Açılışı CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel ve Oğuz Kaan Salıcı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılıştan sonra festival cirit gösterileri ile devam etti.

Daha sonra festival alanına geçildi. Burada konuşma yapan CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba Kardeş belediye projesinden bahsettikten sonra, Hekimhan Belediyesinin kardeş belediyesi olan Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat’ı sahneye davet etti. Hekimhan’a yeni bir kardeş belediye eklemesi gerektiğini belirten Ağbaba, daha sonra Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nıda sahneye davet ederek Hekimhan’ın artık bir kardeş belediyesi daha oldu. Hekimhanlılara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Daha sonra Festivale CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battal Gazi Belediye Başkanı Osman Güder, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve Ankara Çankaya Belediye Meclis üyesi Hasan Alıcı katıldı.

Konuşmalardan sonra Aspuzu Gençlik Spor klubü Halk oyunları ekibi Hekimhan yöresine ait oyunlarını sergiledikten sonra, Serpil Sarı ve Mustafa Özarslan ile gurup Çığın konserleriyle coşan vatandaşlar, doyasıya eğlenerek halaylar çektiler.

Bakmadan Geçme