Hayvan Hakları İhlalleri İçin 1.706 Personelle Sahada

81 ilde çevre ve hayvanlara karşı işlenen suçlara müdahale için oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğinde

İçişleri Bakanlığının  81 ilde çevre ve hayvanlara karşı işlenen suçlara müdahale için oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğinde 1.706 personel görev yapıyor. Bu amirliklerce HAYDİ uygulaması üzerinden gelen şikayetlere anında müdahale ediliyor. Bugüne kadar 32 binden fazla kişinin indirdiği HAYDİ uygulaması sayesinde 1.649 ihbara müdahale edildi.

Bakanlığımız, çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlara daha hızlı müdahale edilebilmesi için 81 ilde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirlikleri oluşturdu.
 
Bu amirliklerde görev alacak personel, gönüllük esasına göre özellikle üniversitelerin veterinerlik, veteriner teknisyenliği, hayvan bilimci vb. bölümlerinden mezun olanlar arasından seçildi. Bugün itibariyle Türkiye genelinde 1.706 personel bu birimlerde görev yapıyor. Ayrıca olaylara müdahale için kullanılacak olan araçlar da tasarlanarak illere gönderildi.

Bakmadan Geçme