Haydi Malatyalılar Eyüp Çınar'ı hayata bağlayalım

SMA TİP 1 ölümcül kas hastası 7 aylık Eyüp Çınar Altuntaş'ın yurt dışındaki gen tedavisine kavuşması için başlatılan kampanya devam ediyor.

SMA TİP 1 ölümcül kas hastası 7 aylık Eyüp Çınar Altuntaş’ın yurt dışındaki gen tedavisine kavuşması için başlatılan kampanya devam ediyor. Evlatlarının 20 milyon TL değerindeki ilacına kavuşması için her yolu deneyen Altuntaş ailesi ve gönüllüler bu defa Kurban bayramı için bir proje başlattı.

Proje kapsamında vatandaşlar 2 bin 500 TL karşılığında büyükbaş havyan hissesi alacak ve bu hayvanlar Kurban bayramının 2’inci günü Altuntaş ailesi ve gönüllüler tarafından kesilerek şehit gazi yakınları ile kaymakamlığa kayıtlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak

Proje kapsamında şuana kadar 15 tane büyükbaş hayvan alındı, talep halinde hayvanlar çoğaltılacak ve bu paranın bir kısmı da Eyüp Çınar’ın yurt dışındaki gen tedavisi için kullanılacak. 

Baba Galip Altuntaş kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ederek, evladının sağlığına kavuşması için destek istedi. Altuntaş, “Buradan destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu işin içine girdiler ve öncülük ediyorlar. Hayırsever bir abimiz bize besisini açtı. Burada dini usullere uygun bir şekilde hayvanlarımızı keseceğiz ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtacağız. Biz her şey kendimize olsun istemiyoruz, bir parça bize ise bir parça da başka insanlara faydamız dokunsun istedik. Biz bu umutla bu işin içine girdik. Allahın izni ve sizlerin desteğiyle bu işin üstesinden geleceğiz ama tek başımıza başaramayız. Bizlerden desteğinizi, yardımlarınızı esirgemeyin ki benim oğlum da kurtulabilsin. Şuanda canıyla uğraşıyor, bu çok ciddi bir hastalık. Herkesten bu konuda sağduyulu olmalarını ve empati kurmalarını istiyorum. Kurban bayramı sonrasına kadar bizim bu kampanyayı bitirmemiz için imkanlarınız dahilinde bizlere yardımcı olun.  Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara da, vatandaşlardan destek istediklerini belirterek, “Eyüp çınar kardeşlerimiz yardımlarınızla bu hastalıktan kurtulacak. Kurban bağışlarınız bekliyoruz. Çocuğumuzun iyileşmesine sizde vesile olun.” dedi.

Yeşilyurt muhtarlar derneği başkanı Süleyman Şahbaz da, muhtarlar olarak her türlü katkıya hazır olduklarını ifade ederek, “Biz büyük bir milletiz, herkese yardım ederiz. Bu melek yavrumuza da inşallah hiçbir kaygı, kuşku duymadan kesilecek kurbanların Allah nezdinde iyi bir yolda kesildiğini, burada kesilecek kurbanların bir kısmının da fakir, fukara vatandaşlarımıza dağıtılacağını, paranın da bir bölümünün Eyüp kardeşimize destek için gideceğinden biz muhtar arkadaşlar olarak katkıya hazırız. Şehrimizdeki hemşerilerimizden deste bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Battalgazi muhtarlar deneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, vatandaşlara kurban hissesi almaları çağrısında bulunarak, “Bir kurban bedeli 2 bin 500. Bu paranın bir kısmı kurban bedeli olarak, bir kısmı da Eyüp Çınar’ın ilacı için kullanılacaktır. SMA hastası Eyüp Çınar kardeşimizin tedavi olması için 2.2 milyon dolara ihtiyaç var. bu aranın bir kısmı toplanmış durumda. Bir kısmı da kurban bayramında sizlerin ve hayır sahiplerinin desteğiyle toplanacak diye umuyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Keseceğimiz kurbanlarımızın bir kısmı şehit gazi ailelerine, bir kısmı da Battalgazi ve Yeşilyurt muhtarları vasıtasıyla fakir fukaramıza dağıtacağız. Cennetin kapısını açmak hepimizin elinde. Bu işte cennetin kapısını açacak olan bir iş.  Benim çocuğum hasa olmaz diye düşünmeyin, bir gün kendimiz veya çocuklarımız içinde kampanya başlatabiliriz. O yüzden lütfen duyarlı olalım, empati yapalım.” diye konuştu.

Kampanyanın başından beri destek olan gönüllülerden olan Mehmet Ceyhan da, Eyp Çınar’ın kas kaybına uğramadan bir an önce tedavi olması gerektiğini hatırlatarak, “Eyüp çınar için lütfen yardım edelim. Hayır sahiplerinden, Malatyalı iş adamlarından yardım bekliyoruz. Eyüp çınar’ın ilacını alması için 26 gün kaldı, bu ilacı bu süre zarfında almazsa fonksiyonlarını kaybedecek. Desteklerinizi bekliyoruz. İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme