Halk Sağlığı Alanında Haşere İle Mücadele Konferansı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından MABESEM Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından MABESEM Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Halk Sağlığı Alanında Haşere ile Mücadele’ konulu konferans gerçekleştirildi. 
‘Halk Sağlığı Alanında Haşere ile Mücadele’ konulu konferansa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Bayram, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kartoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Şaban Aşıcı ile Hayvan işletme sahipleri ile ilaçlama personelleri katıldı. 
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Şaban Aşıcı, “Haşereyle mücadelede halk sağlığı alanında, haşerelere karşı ilaçlama usul ve esasları hakkındaki yönetmelik çerçevesinde, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, ürünler kullanmaktayız. Malatya’mız hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı illerimizden biridir. Karasineklerinde en çok ürediği yerler organik atıklardır. Özellikle gübreler karasinek üremesinde çok büyük rol oynamaktadır. Besi damlarımızda, ağıllarımızda, hayvan barınaklarımızda, gübrelerin olduğu her yerde karasinek olmaktadır. Karasineklerin olduğu yerlerde hayvanlarımız etkilenmekte, hayvanlarımızın et ve süt üretimlerinde düşüklük meydana gelmektedir. Pandemiden dolayı haşereyle ilgili ara verdiğimiz konferansımızı yeniden yapmaya başladık. Paydaşlarımızla bir araya gelerek konuyla ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Konferansımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Bayram ise, konferansın Malatya’ya ve üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.  
Konferansa konuşmacı olarak katılan Veteriner Hekim Osman Dalkürek, ‘Karasinek üreme kaynağı olan gübre yönetimi ile karasineklerle fiziksel ve kültürel mücadele yöntemleri hakkında bilgiler aktardı. Dalkürek ayrıca, kenelerle mücadele ve korunma yolları ile alakalı olarak da bilgiler verdi. Yeşil alanlar ile meraların ilaçlanmasının ise kesinlikle tavsiye edilmediğini ifade etti.    


 

Bakmadan Geçme