Hakan Er, 'Meclis Üyemize Saldırıyı Kınıyoruz'

Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği

Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Muş illerini içerisine alan ve Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu’na bağlı olan mesleki bir bölge derneğidir.

Değerli Basın Mensupları ve kıymetli meslektaşlarım;

Bildiğiniz üzere 31 Ocak 2018 tarihinde yapılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis Toplantısında, odamıza ve Malatya iş dünyasına yakışmayan çirkin ve elim bir olaya maruz kaldık.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Meclis Üyesi ve aynı zamanda Hesapları İnceleme Komisyon Üyesi olarak dikkatimi çeken bazı harcamalar konusunda Başkana  sorular yönelttim.

Bu sorular şunlardı:

Sayın Başkanım, Aralık ayında 6.550 TL hediyelik kayısı alınmıştır. 2017 yılı içerisinde de toplamda 47.781 TL’lik hediyelik kayısı alımı gerçekleşmiştir. Bu alımların tamamı, tek bir firmadan alınmıştır. Elbette ki ağırlama giderleriniz olacaktır. Elbette ki hediye götüreceğiz. Bu bizim örfümüzde, adetlerimizde olan bir değerdir. Ama 47.781 TL tutarındaki kayısı biraz fazla değil mi?
Malatya’da bulunan bir birliğe yardım yapıyorsunuz. Biz “Bu yardımı niye yaptınız?” demiyoruz. Elbette yardım yapalım, hatta daha fazlasını yapalım. Ama bunu yaparken hakkaniyet ölçüsüne dikkat ederek yapalım. Odamızda 30 adet meslek komitesi bulunmaktadır. Bunların hepsine de eşit dağıtalım. Kayıtlarda yer aldığı üzere, Aralık ayında yapılan bütçe görüşmeleri sırasında da söz alarak, odamızın bankalarda faizde bulunan 2 milyon TL’nin üzerinde paramız var. Bizim amacımız para artırmak değil. Gelin bu paranın yarısını 30 meslek komitesinde kullanılmak üzere bütçeye koyalım ve bu komitelerin mesleki faaliyetlerini yapmaları için (fuarlar, kongreler, yatırım geliştirme, AR-GE) ihtiyacı olanlara verilmek üzere ayıralım. Bankada yatan paranın bize bir faydası yoktur. Bunu üreticinin ve sanayicinin emrine verelim. Bu para zaten onların parasıdır. 30 komitenin 5’ine yardım yapılıyor, 25’ine yapılmıyor. Bu hak mıdır, adalet midir? Her komiteye eşit oranda bütçe verelim. Bir grubu fuara gönderiyorsunuz, bir diğerine yol parası veriyorsunuz. Diğer bir grubu Malatya Tanıtım Günleri’ne götürüyorsunuz. Bu hak mı, adalet mi?
Başkana ait iki adet makam aracı var. Biri Audi A6, diğeri de geçen sene aldığımız Mercedes Vito. Ben buna itiraz etmiyorum. Elbette ki olacak, ama Audi A6 eski bir araç ve Malatya’da servisi bulunmuyor. Her arızalandığında çekici ile Kayseri’ye, Adana’ya götürülüyor. Bu aracın yıllık masrafları çok yüksek. Bunu satalım ve servisi Malatya’da olan yeni bir araç alalım'' dedim.
Sayın Başkan, sorduğum  sorular üzerine kürsüye çıkarak bu sorulara cevap verdi. “Kayısıyı götürmemiz gereken yerlere götürdük. Eli boş gitmek olmaz. Bu çok basit bir soru” dedi. “Bize müracaatta bulunan bir birliğimize, 5 bin TL civarında ihtiyaçları olan bir cihaz aldık” dedi.

Başkan bu konuşmasını yapıp kürsüden inerken, Meclis Üyelerinden Erol Elbir bana dönerek, “Bizler de gittiğimiz yerlere kayısı götürüyoruz, bunda ne var? Bu çok yanlış Hakan Bey” dedi. Aynı sırada yer alan Meclis Üyesi Murat Gümüş de “Kayısı da götürülür, ihtiyacı olan komitelere yardım da yapılır” şeklinde konuştu.

Ben de bu itirazlara cevap olarak, “Arkadaşlar Başkan sorularımı cevaplıyor. Bunları sormak, bir Meclis Üyesi ve Hesapları İnceleme Komisyonu üyesi olarak benim hakkım. Ben bunlar niye yapılıyor demiyorum. Hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde, eşit yapılsın diyorum. 30 grubun tamamına da yapılsın. Bu bütün grupların hakkıdır” dedim.

Bu arkadaşlar benimle sözlü tartışmaya girince de “Hayırdır arkadaşlar, siz Başkanın sözcüsü müsünüz? Size ne oluyor?” dediğim anda hemen önümde oturan Başkan Hasan Hüseyin Erkoç bey, birden yerinden kalkarak “Ne diyorsun lan, bana hesap soramazsın, bir şikayetin varsa müfettiş çağırtır, inceletirsin” dedi ve şahsıma karşı el kaldırmış bir şekilde çirkin hakaretlerde bulundu. Etraftakiler araya girdiler ve bu sırada ben de “Hayırdır Başkan? Konuştuğun ‘LAN’ ifadesi ağzına yakışmıyor. Sen benimle bu şekilde konuşamazsın! Beni mi döveceksin? Yerine otur” dedim. Bu sırada etrafımız birden kalabalıklaştı. Diğer Meclis Üyeleri de araya girdi.

Başkanın bu kışkırtıcı hareketi sonrasında Meclis Üyesi Erol Elbir, yanımda bulunan Meclis Üyesi arkadaşımız Selçuk Otlu’ya saldırdı. Bu tartışmalar devam ederken, o sırada salon dışından gelen Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Diri de direkt olarak Selçuk Otlu’ya vurmaya başladı. Nevzat Diri ve Erol Elbir’in yumruk darbeleri sonucunda arkadaşımız Selçuk Otlu’nun çenesinde yırtık oluştu. Yüzü kanlar içerisinde, bu arkadaşımızı hastaneye kaldırarak, çenesine dikiş attırdık ve davacı olduk.

Şimdi ben soruyorum:

Nevzat Diri ve Erol Elbir isimli şahıslar, hangi sıfatla arkadaşımıza saldırdılar?

Meclis Üyesi ve Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi olarak soru sormak, açıklama istemek, eşitlik ve hakkaniyet istemek bizim hakkımız değil mi?
Biz bu şahıslara veya Başkana hakaret etmedik, darp teşebbüsünde asla bulunmadık. Yani şimdi, bir saygınlığı olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısında her soru soranı, siz mahalle kabadayısı gibi dövecek misiniz?

Bu arkadaşlar, daha önce de birkaç kez bu şekilde saldırgan tutumlarda bulundular ve agresif tavırlarıyla Meclisi gerdiler. Yine soruyorum: Bu arkadaşlar Başkanın fedaisi mi?
Bu arkadaşları ve Oda Başkanını, yaptıkları edebe aykırı davranışları ve kabadayılık kokan tavırları dolayısıyla nefretle kınıyoruz. Bizler buraya üyelerimizin oyları ile seçilerek onları temsil etmek üzere geldik elbette ki üyelerimizin haklarını arayacağız. Oy vebaldir üyelerimizin  haklarını aramak da bizim en doğal hakkımızdır.

Meclis, kavga ve dövüş arenası değildir. Burası, Malatya iş dünyasının kalbi olan Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Bu yumruk üyelerimize ve Malatyla sanayisine atılmış bir yumruktur.

Gerek Disiplin Kurulu’nun gerekse Yargı’nın bu şahıslara gereken cezayı vermesini talep ediyor, yaşanan bu çirkinlikleri Malatya kamuoyunun ve iş dünyasının takdirlerine bırakıyorum.

Hepinize saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                                                                                                         Hakan ER

Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri ve
Tedarikçiler Derneği Başkanı
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi
Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi

Bakmadan Geçme