Haburda Eroin Operasyonu

GÜMRÜK MUHAFAZADAN HABUR'DA EROİN OPERASYONU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapısında piyasa değeri 11 milyon TL olan 55,5 kilo eroin ele geçirildi.

Habur Gümrük Kapısında muhafaza ekiplerince dedektör köpekler eşliğinde gerçekleştirilen gece devriyelerden biri esnasında Türkiye’ye giriş tarafında valiziyle bekleyen bir şahsa kimlik kontrolü yapılırken narkotik dedektör köpek İDA’nın valize tepki verdiği görüldü. 

Valizde yapılan aramadan koli bandına sarılmış paketler bulunması üzerine şahısla yapılan ön görüşmede Irak’tan beyaz bir otomobille 3 kişi olarak geldikleri ve diğeri iki kişinin sahada bulunduğu öğrenildi. Saha muhafaza ekiplerince trafiğe kapatıldıktan sonra eş zamanlı olarak saha ve çevresinde arama başlatıldı ve sahada bulunan kamera görüntüleri incelenerek şüpheli hareketler tespit edildi. 

Saha dışında yapılan aramada çimlik alana atılmış vaziyette siyah bir çanta içerisinde paketler bulundu. Ayrıca kamera görüntülerinden tespit edilen beyaz otomobilin, içindeki 2 şüpheli şahısla x-ray bekleme alanında olduğunun görülmesi üzerine araç kontrollü olarak muhafaza personeli refakatinde x-ray taramasına alındı. Yapılan tarama sonucunda belirlenen şüpheli noktalardan aracın arka koltuğu ile bagaj kısmı arasında araca sonradan eklendiği tespit edilen zula olarak tabir edilen bölmede sarı renkli koli bandına sarılmış vaziyette bir paket daha ele geçirildi. 

Ele geçirilen paketlerden alınan numuneler uyuşturucu test cihazına yüklendiğinde cihaz eroin uyarısı verdi. Yapılan sayım ve tartım sonucunda çantalardan ve arabadan çıkan toplam 109 adet paket içerisinde piyasa değeri 11 milyon TL olan toplam 55,5 kilo eroine el konuldu. 

Irak uyruklu H.S.B., A.S.S. ve S.M.A isimli şahıslar gözaltına alınarak Silopi Cumhuriyet Savcılığı tarafından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine kondular.

Bakmadan Geçme