Haberimize İstinaden Başkan Soylu'dan Açıklama..

Kızılay İşçi Alımlarında Kura Çekimini Kimler Tarafından Gerçekleştirdi..? başlıklı haberimize istinaden Malatya Kızılay Şube Başkanından açıklama geldi.

Kızılay İşçi Alımlarında Kura Çekimini Kimler Tarafından Gerçekleştirdi..? başlıklı haberimize istinaden Malatya Kızılay Şube Başkanından açıklama geldi.

Dün Malatya Cadde Editörlerinden Ertuğrul Gazi Gürhan'ın özel haberinden sonra, Malatya Kızılay Şube Başkanı bir açıklama yaptı. Dünkü Haberimiz aynen şöyley di;

Eski Vagon Fabrikasına kurulan tesisle, Malatya halkına istihdam sağlanacağı vaad edilen, 1500 kişilik istihdam kapasiteli Kızılay Afet ve Barınma Sistemleri Fabrikası, bu aralar işçi alımlarında yolsuzluk yapıldı iddiaları ile çalkalanıyor.

Sosyal medyada gündem olan konuda, Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu’ nun adı geçerek, alımlarda "Kura usulü" yapıldığı iddiası ortaya atılmıştır.

Haber kaynağımızın ulaştığı bilgiler neticesinde, kura yapılmadığı, alımların basit usül liste şeklinde yapıldığı, Malatya lı işçi kadrosunun az olduğu, idari kadroların tamamının il dışından isimler ile doldurulduğu ve çeşitli siyasilerin verdiği isimler ile kadrolaşma yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Malatya kamuoyu konu ile alakalı olarak çeşitli sorulara cevap bulmak istiyor.

Bu sorular ;

1 - Kura çekildiyse noter huzurunda mı, yoksa kurum içinde mi çekildi?

2 - Kuraya katılan isimlerin tam listesi nedir?

3 - Kurayı kazanan isimlerin tam listesi var mıdır?

4 - Kura kamuoyuna açık yapılmış mıdır?

Malatya gündemine yerleşen bu konuda yetkililerin hassas davranarak gerekli açıklamayı yapacağına canı gönülden inanarak, KIZILAY gibi ülkemizin en nadide ve eşsiz yardım kuruluşunun adının yolsuzlukla anılmasını teessür ile karşıladığımızı belirtmek isteriz. Gönül ister ki bu olay da Kızıl Hilal bir yanlış anlaşılma kurbanı olsun ve halkın gönlünde ki yerini sapasağlam korusun.

Habere istinaden yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz...

Türk Kızılay, daha fazla insana daha hızlı yardım ulaştırmak için planladığı çalışmaların önemli bir bölümünü Malatya’da hayata geçirmeye karar vermiştir. Bu çerçevede de Eski Vagon Fabrikası olarak bilinen alanda planladığı üretim süreçlerinden ilkini hayata geçirmeye başlamıştır. Önemli bir istihdam imkanı da oluşturacak olan çalışmalarda görev alacak personel de Kızılay’ın insan kaynakları politikaları çerçevesinde titizlikle seçilmektedir.

Kızılay’da görev almak için yapılan başvurular İK politikalarımız doğrultusunda değerlendirilmiş, yetkinliği uygun olan adaylar uzun listeye alınmış ve Noter huzurunda kura çekilerek kısa liste belirlenmiştir. İstihdam süreci mevzuatlarımız çerçevesinde devam etmektedir.

Kızılay olarak hem insanımıza destek olmaya hem de istihdam oluşturucu ve değer üretici yatırımlarımızla ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz

RAMAZAN SOYLU

 

Yorumlar 2
mustafa 08 Haziran 2021 17:32

acaba bu alımlar ıcın nerede ve ne zaman personel alım ılanı verıldı. habercıler olarak bunlarıda sormalısınız

Htrd 08 Haziran 2021 00:51

Dürüst konuşmuyor yaptıgı açıklama da maşa oldugunu gözterdi çeketimi assam oraya daha iyi müdürlğk yapar

Bakmadan Geçme