Gürkan'la Malatya'nın gücü büyüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri Kayısı Festivaline yoğun ilgi festivale damgasını vurdu.

     Fuar’ ın ilk günü alan hınca hınç dolarken, festivale katılan yöre, kültür, hemşeri ve dayanışma dernekleri ve tüm stantlara da  yoğun  ilgi vardı.

     Belediyelerin önemli görevlerinden biride, insanları, toplumu kardeşleştirmek, bütünleştirmek, tasada ve kıvançta beraber düşünür hale getirmek, birbirini sevdirmek, saydırmak iyi ve güzel olan şeyleri arttırmakdır. Bu amaç doğrultusunda hareket eden  Malatya büyükşehir belediyesi, halkı birleştirmeye , birbirimize kenetlemeye yönelik yıllar sonra tekrar gerçekleştirdiği 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri Kayısı Festivali ile daha ilk günden hedefine ulaşmış,bu kadar kısa bir sürede dolu dolu muhteşem bir festival programını hayata geçirmeyi başarmıştır.

       Tüm dünyanın sanatına açık olan Türk festivallerinde  kaliteli sanatçılar ve önemli etkinliklerle festivaller yapılması , farklı kültürlere açık olmak ve bunun sonucunda festivallerin, organizasyon, sanatçı kalitesi ve izleyici kitlesi yönüyle harika insan manzaraları ortaya çıkarıyor.

      Malatya zengin kültürel mirasını, festivallerde yerli ve yabancı seyircilerin beğenisine sunması, özellikle  tarihi mekanlarda düzenlenen sanat etkinlikleri, yabancı misafirleri de oldukça etkilediğini söylemek yerinde olur.

      "Malatya’nın gücü büyüyor. Bunun önemi de güçlü bir kültürel hayata, güçlü bir turistik aktiviteye sahip olmaktan geçiyor. Kültür ve turizmi bir araya getiren Malatya Büyükşehir Belediyesi ve tüm İlçe Belediyelerimiz yapmış oldukları festival ve etkinliklerle şehir ve İlçelere  ,yalnızca turizm anlamda değil ekonomik anlamda da canlılık getirmiş durumdadır.

     5 yıl aradan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri Kayısı Festivali ve Fuarı öncesi düzenlenen Kortejle de tüm Türkiye’ye örnek olacak birlik ve beraberlik mesajı verilmiş,özlemle beklenen festivale  yurdun değişik illerinden gelen Malatyalı işadamları, bürokrat, gazeteci ve yazarları ile on binlerce katılımcı adeta destan yazmıştır.

    Yıllar sonra gerçekleştiren Kayısı Festivali  , bu kadar  kısa sürede ,büyük emek ve özverili çalışmaların sonucu olarak ilk güne damgasını vurmuş , Malatya’nın ve kayısının tanıtımı için gerçekleştirilen organizasyon ve muhteşem programlarla Malatya’nın fotoğrafı sergilenmiştir.

     Bir Malatya’lı olarak ,23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri Kayısı Festivali organizasyonunu gerçekleştiren  Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ,çalışma arkadaşlarına ve tüm katılımcılara canı gönülden teşekkür ediyorum.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme