Gürkan: İnsanlara Hizmet Etmenin En Güzel Fotoğrafı Burada Sergilendi

Gürkan: İnsanlara Hizmet Etmenin En Güzel Fotoğrafı Burada Sergilendi

Korona virüs salgını dolayısıyla bu yıl İftar çadırları yerine Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri, İnönü Üniversitesi ile Kızılay Malatya Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine iftar yemeği ulaştırılacak.

İnönü Üniversitesi yemekhanesinde Ramazan Ayı boyunca günlük 2 bin kişiye iftar yemeği hazırlanacak. Bu yemekler Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli ekipler tarafından ailelere ulaştırılacak.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Kızılay Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Umut Yalçın ve Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu Ramazan ayı boyunca yemeklerin yapılacağı İnönü Üniversitesi Yemekhanesini ziyaret ettiler.

Sosyal mesafe kuralına uyarak, Ramazan ayının ilk günü (bugün) iftarda Malatya’da evlere ulaşacak yemekleri kaplara doldurdular.

Yalçın: Malatya için birlik vakti

Kızılay Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Umut Yalçın, “Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri, İnönü Üniversitesi ile birlikte Türk Kızılay’ı tarafından bu yıl Malatya için birlik vakti dedik.

Hep birlikte el birliğiyle İnönü Üniversitesi aşevinde hazırlamış olduğumuz sıcak yemekleri günlük 2 bin kişilik kapasite sunarak Belediyelerimizin desteği ile birlikte Malatya’daki kendi başına yemek pişiremeyen, yardıma muhtaç olan vatandaşlarımıza sunulması için araçlarımızla dağıtım gerçekleştireceğiz. Araçlarımıza sıcak yemeklerimizi hazırladık. Ramazan ayı boyunca devam ettireceğiz” dedi.

Güder: Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatyalı hemşerilerimizin Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyorum. Korona virüs salgını sebebiyle sokağa çıkamayan 65 yaşı üzerindeki vatandaşlarımız, kendi yemeklerini kendi ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak üzere Valiliğimiz koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Kızılay ile birlikte ortaklaşa olarak, birlik ve beraberliğin had safhada olduğu bu dayanışmayı Ramazan ayında hep birlikte bugün burada gerçekleştiriyoruz. İhtiyacı olan ailelerimize üniversitemizde hazırlanan yemekleri 12 aracımızla görevli arkadaşlarımız ailelere ulaştıracaklar. Bu birlik ve beraberlik tüm Türkiye’ye örnek olur. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Çınar: Halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bütün Malatyalıların Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bu yıl korona virüs salgını nedeniyle daha farklı tedbirlerle ve farklı çalışmalarla halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Ramazan ayının birinci günü Malatya Valiliğimiz koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyemiz, İnönü Üniversitemiz, Kızılay ve Battalgazi Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyemiz ‘Biz bize yeteriz’ dedik. İnönü üniversitemiz tarafından yapılan yemekleri, belediyemiz vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.

Kızılay: 2 bin kişiye iftar yemeği dağıtacağız

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “On bir ayın sultanı başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabında kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına ulaştık. Bütün şehrimizin, ülkemizin ramazan ayı mübarek ve bereketli olsun.

Ramazan ayında daha önce bizim hasta yakınları konuk evi programımızı bu sene daha da büyüterek Sayın Valimizin organizasyonu ile, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyemiz katılımıyla Kızılay’ın sponsorluğunda, üniversitemizin yemekhanesinin hazırlığında bu yıl 2 bine yakın aileye iftar yemeği dağıtacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan: Birlik ve beraberliğin en güzel fotoğrafı burada sergilendi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Değerli hemşerilerimizin, milletimizin ve âlemi İslam’ın Ramazan-ı şeriflerini kutluyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan’ın kelime anlamı birlik, beraberlik, rahmet ve bereket ayıdır. Burada da bu fotoğraf Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde güzel bir fotoğraftır.

Birliğin beraberliğin dirliğin, düzenin, birlikte olmanın ve birlikte insanlara hizmet etmenin en güzel fotoğrafı burada sergilenmiştir.

Sayın Valimizin önderliğinde, bizler Büyükşehir Belediyesi olarak, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyemiz ve İnönü Üniversitemiz ve Kızılay’ımız ile birlikte Türkiye’de öncülük anlamında güzel bir fotoğrafı ve bu fotoğraf ile birlikte memleketimizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza sıcak yemekleri götürme noktasında bir program yapıldı.

690 aileye yaklaşık 2 bin kişiye biz günlük hem iftar, hem de sahur yemeğini personellerimizle göndereceğiz. Tüm emeği geçen paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

İçinde bulunduğumuz korona virüs salgının ülkemizi ve milletimizi bir an önce terk etmesini ve kurtulmayı temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin rahmet, bereket ve bağışlanma ayı olan Ramazan aylarını tekrardan kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

Vali Baruş: Ramazan ayının ruhuna yakışır bir işbirliği oldu

Malatya Valisi Aydın Baruş, “Ramazan ayının ilk gününü yaşıyoruz. Tüm milletimize, İslam âlemine hayırlar getirmesini, içinde yaşadığımız zor günlerden feraha ermemizi Allah’tan niyaz ediyorum.

Bugün çok güzel bir çalışmanın ilk günündeyiz. Valiliğimiz koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi ve Kızılay Malatya Şube Başkanlığı çok büyük emekleri var. Bizlere sıcak yemek yapma imkânı sağlayan İnönü Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Burada çalışan arkadaşlarımız üniversitenin görevlileri, bu sıcak yemekleri dağıtımını yapacak bir ekibimiz var. 12 kişilik bir ekipten oluşuyor. İhtiyaç duyulduğunda bu sayı artırılabilir. Sıcak yemeklerin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlayacaklar. 

Korona virüs salgını başladığından beri bazı tedbirler uygulamaya geçirildi. Hükümetimiz ve Valiliğimiz tarafından bu tedbirlerimiz arasında 65 yaş ve üzeri sokağa çıkarılma yasağı getirildi.

65 yaş üzeri bazı vatandaşlarımızın yakınları çevrelerinde olmadığından dolayı kendi yemeklerini kendilerinin yapma noktasında ihtiyaç sahibi insanlarımızı da düşünerek, bunun farkında olduğumuz için, bunu yapamayan insanlarımızda var. Bunu düşünerek yola çıktık. Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizde şimdilik 690 ailemizi tespit ettik.

Yaklaşık 2 bin kişiye burada günlük yemek çıkarılacak. Tabi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın başvurusuna göre, kendi yemeğini kendi yapamayacak durumda olan bu ihtiyacı duyan vatandaşlarımıza çoğaltılarak ulaştırılacaktır. Kapasite konusunda bir problemimiz yoktur. Kızılay’ımız yeterli katkıyı sağlayacak. Valilik olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi hem eleman ve malzeme noktasında desteği veriyor. İnönü Üniversitesi bu mekânı bizlere sağlıyor. Çok güzel bir birliktelik bu, Ramazan ayının ruhuna yakışır bir işbirliği oldu. Burada önemli olan mağdur durumdaki vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermesini sağlamaktır” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile program son buldu. Ekipler tespit edilen ailelere ilk yemekleri ulaştırdı.  

Bakmadan Geçme