Gürkan'dan Doğanşehir çıkarması

Selahattin Gürkan: 'Bizim hizmetlerimiz güneş gibi olacak'

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Bu gökyüzüne güneş nasıl doğmuşsa ve bu güneşin ışığında ısınan herkes nasıl yararlanıyorsa; perdesini, gözünü kapatmayan hariç işte bizim hizmetlerimizde böyle güneş gibi olacak. Perdesini ve gözünü kapatmayan nasıl ki güneşin ışığından yararlanıyorsa, bizim hizmetlerimizde aynı o şekilde olacak" dedi.

 

Gürkan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler kapsamında AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Doğanşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Küçük ile birlikte Doğanşehir İlçesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

Selahattin Gürkan, Koca ve Küçük ile birlikte Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Kurucaova, Erkenek ve Sürgü Mahalleleri'ni ziyaret etti.

 

Büyük coşku içerisinde gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşlar, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

 

Ziyaretlerde konuşan Doğanşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Küçük, Doğanşehir Belediyesi'ni iki sene içerisinde borçsuz bir belediye yaptıklarını ifade etti.

 

Kasasında parası olan bir belediye olduklarını dile getiren Küçük, "Hizmetlerimize devam ettik. Doğanşehir'de altyapı çalışmalarını yaptık, Doğalgaz'ı getirdik, parklar yaptık, hastaneyi getirdik" dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, bütün söylemlerinde 'hep yaptık' dediklerini, 'yapacağız' kelimesini kullanmadıklarını ifade etti.

 

Gürkan, 15 yıldır Battalgazi'de belediye başkanlığı yaptığını anımsatarak, "Ondan öncede 20 yıllık bir görevim var. Bu 35 yıl içerisinde sizin karşınıza şuanda çıkmışsam; alnımız ak, yüzümüz açık olarak çıktık. Allah bizleri sizin karşınıza hep böyle çıkartmayı nasip etsin. Bizim yaptığımız yöneticiliklerde millete hizmeti kendimize şiar edindik. Bu gökyüzüne güneş nasıl doğmuşsa ve bu güneşin ışığında ısınan herkes nasıl yararlanıyorsa; perdesini, gözünü kapatmayan hariç işte bizim hizmetlerimizde böyle güneş gibi olacak. Perdesini ve gözünü kapatmayan nasıl ki güneşin ışığından yararlanıyorsa, bizim hizmetlerimizde aynı o şekilde olacak" dedi.

 

"BİZ YÜZÜMÜZÜN HER TARAFINI EŞİT ŞEKİLDE YIKAYACAĞIZ"

Bir teyzeyle arasında geçen diyalogu anlatan Gürkan, "Biz yüzümüzün her tarafını eşit şekilde yıkayacağız rahat olun. Herkese adil ve adaletli olacağız. Bizim bölgemizde 102 mahallemiz var. 9 belediye kapandı ve borç yüküyle bize geldi. Bir tarafta onların borçlarının ödenmesi bir tarafta yeni belediye sisteminin kurulması bir tarafta yönetim organizasyonu bir tarafta oturacak yerin yok yer, mekan ve fiziki mekanlar oluşturma. Bugün Battalgazi Belediyesi Türkiye'nin en iyi belediyelerinden bir tanesidir. İster 50 senelik belediye olsun, isterse 30 senelik büyükşehir belediyesi olsun bu 5 sene içerisinde yapılan hizmetler, öyle dile kolay hizmetler değil. Akılla da izan edilecek bir ifadede değil çünkü Alman Belediyeler Birliği Başkanı geldi, o zaman 4 sene olmuştu, 'Biz bu yapılanları bırakın projesini, kendisini yapmayı, 4 senede bunu düşünemeyiz" dedi. Bir belediye başkanımız geldi, 'Bizim gelip burada ders almamız lazım' dedi. TOBB Başkanımız geldi, 'Türkiye'deki bütün belediyelerin gelip burada, bu belediyeciliğin nasıl olduğunu görmesi, öğrenmesi lazım' dedi. Yapılan hizmetler, bütçenin 10 katından daha fazladır" ifadelerini kullandı.

 

"BİRLİKTE MALATYA OLACAĞIZ"

Gürkan, hizmet için göreve talip olduklarını belirterek, "Göreve talipkarlığımız insanlara tahakküm etme duygusu içerisinde değil, insanlara hizmet etme duygusu içerisindedir. Nefsimizi tatmin etme duygusu içerisinde değil, insanlarımızın gönlünü alma duygusu içerisindedir. Bu anlamda pusulamız amaç için her yolu mubah gören, nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmadı, olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın ve sizin kör kuruşunuza sahip çıkmanın temelinin esas alındığı azim duygusu içerisinde hareket ediyoruz. Bu anlamda durmak yok yola devam. Bir olacağız, birlikte olacağız, birlikte Doğanşehir olacağız, birlikte Malatya olacağız. Birlikte Türkiye örneğini Malatya'da yazacağız" diye konuştu.

 

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise ziyaretlerde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İnşallah bu coşkumuz, bu heyecanımız 31 Mart'ta sevince, mutluluğa dönüşür. Biz, Doğanşehir ile gurur duyduk."

 

Bakmadan Geçme