Gürkan: Acil Çağrılar Seri Bir Şekilde Yapılabilecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Aydın Baruş

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Aydın Baruş, ilimizde tüm acil çağrıların tek numara ve tek çatı altında yönetileceği, 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasını ziyaret etti. 
İnsanların can ve mal güvenliğini için acil durumlarda telefonla ilk aradığı numaralar 112’de birleştirildi. 155 Polis İmdat, 110 Yangın İhbar, 122 Alo AFAD, 156 Jandarma İmdat, 158 Sahil Güvenlik ve 177 Orman Yangını İhbar hatlarının tek çatı altında toplanacağı 112 Acil Çağrı Merkezi 2021’in Haziran ayı itibarıyla devreye girecek. 112 Acil Çağrı Merkezi’nde yetkililerden bilgiler alan Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Servet Güngör, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri eşlik etti.
Bütün çağrıların tek merkezde toplanacağını belirten İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Servet Güngör program sırasında yaptığı konuşmada, “2009 yılından itibaren İç İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan acil çağrı hizmetlerinin tek numara altında toplanmasına ilişkin çalışmada bugün Malatya’da acil çağrı merkezimizin kısmi olarak devreye alınması ile ilgili olarak buradayız. İnşallah Haziran ayı sonu itibariyle tüm Türkiye’de 112 acil çağrı numaraları tek bir çağrı numarası olarak görünecek. Vatandaşlarımız 112’yi aradıklarında çağrı merkezindeki arkadaşlarımız çağrılarını alarak ilgili kuruma yönlendirecek” dedi.
GÜRKAN, YENİ HİZMETİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
112 Çağrı Merkezinde yapılan çalışmaları yerinde görüp incelediklerini belirten Başkan Gürkan, “Biraz önce Genel Müdür Yardımcımız acil çağrı merkezi ile ilgili bilgiler aktardı. Çağrıların birlik ve seri bir şekilde yapılabilmesi ve acil vakalara anında müdahale noktasında tek bir telefon numarası ile ulaşılması için 112 Acil Çağrı Merkezi’nin oluşturulması çok önemlidir. Bu çalışmaları gerçekleştiren İç İşleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Çalışmaların Malatya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
“KISMI OLARAK HİZMETE ALDIK”
112 Acil Çağrı Merkezinin kısmi olarak faaliyete geçtiğini belirten Malatya Valisi Aydın Baruş, “112 Acil Çağrı Merkezimizi 17 Şubat itibariyle kısmi olarak devreye aldık. Binamızın teknik donanımı çok iyi bir şekilde yapıldı. Bu hizmetlerin temel amacı bütün acil çağrılarılar da vatandaşlarımızın tek numara kullanmasını sağlamak. Vatandaşlarımız Avrupa ve Amerika’da tek numara şeklinde gerçekleştirilen bu hizmetleri ülkemizde de tek numara ile birleştirilerek bu kolaylığı yaşayacaklar. 112 Acil Çağrı Merkezimiz Haziran ayı itibariyle devreye gereceğinden dolayı hali hazırda vatandaşlarımız çağrılarını yine eskiden olduğu gibi itfaiye için 110, Jandarma için 156, Orman Yangınları için 177, Sağlık için 112, Emniyet için 155 ve AFAT için 122 nolu telefonları aramaya devam edecekler. 112 Acil Çağrı Merkezi’miz tam manasıyla hizmete girdiği zaman vatandaşlarımıza duyurusunu yapacağız” dedi. 
 

Bakmadan Geçme