Grup Başkanvekilliği görevlerine devam edecekler

Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, grup başkanvekilliği görevlerine devam edecek.

 Milliyetçi Hareket Partisi'nde TBMM Grup Başkanvekilleri değişmedi. Meclis çalışmalarının yeni döneminde de Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, grup başkanvekilliği görevlerine devam edecek.
MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre; 27'nci Dönem 4'üncü Yasama Yılı'nda görev alacak Meclis Grup yönetimi belirlendi. Buna göre; Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül grup başkanvekilliği görevlerine devam edecek. 
Ayrıca, Grup Yönetimi Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin de aynı şekilde bu dönem devam edecekleri bildirildi.

ERKAN AKÇAY KİMDİR?

Erkan Akçay (d. 2 Nisan 1961, Yeşilova, Burdur), Türk siyasetçi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili.

Erkan Akçay 2 Nisan 1961 tarihinde Burdur'un Yeşilova ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve Maliye Bakanlığında Muhasebat Kontrolörü olarak çalıştı. İzmir Defterdar Yardımcılığı, Manisa ve Balıkesir Defterdarlığı, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Akçay, İngilizce bilmektedir.


 
Milletvekilliği
Akçay, ilk defa 2007 Türkiye genel seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa milletvekili olarak meclise girdi ve Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yaptı. 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 ve  Haziran 2018 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar MHP Manisa milletvekili olarak meclise girdi. Günümüzde MHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmektedir.

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL KİMDİR?

Hukukçu, Avukat; Siyasetçi, XXVII. Dönem Sakarya Milletvekili. 1980 / Hendek / Sakarya doğumlu. Baba adı Muharrem, anne adı Nuray. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı îş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Sakarya ilinde serbest avukatlık yaptı.

Muhammed Levent Bülbül, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden XXVII. Dönem Sakarya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. MHP Grup Başkanvekili olarak görevlendirildi. Anayasa Komisyonu Üyesidir. İyi düzeyde İngilizce bilen Bülbül, evli ve 1 çocuk babasıdır.


Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bakmadan Geçme