Gençlerbirliği 1-1 BB Erzurumspor

Süper Lig'in 33. haftasında küme düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede Gençlerbirliği, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig'in 33. haftasında küme düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede Gençlerbirliği, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldı.

Gençlerbirliği'nin golü 29. dakikada Sandro Lima'dan gelirken, BB Erzurumspor'un golünü ise 90+3. dakikada Manuel da Costa kaydetti.

Başkent ekibi sahaya Nordfeldt, Johansson, Arda Kızıldağ, Mustafa Akbaş (Dk. 20 Diego), Halil İbrahim Pehlivan, Soner Dikmen, Piris da Motta, Candeias, Murat Yıldırım, Sefa Yılmaz, Sandro Lima 11'iyle çıktı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise maça Szumski, Mehmet Murat Uçar, Da Costa, Hasan Hatipoğlu, Schwechlen, Omolo, Boumal, Cenk Ahmet Alkılıç, Aatif, Emrah Başsan, El Kabir 11'iyle başladı.

Gençlerbirliği bu sonuçla puanını 31'e, BB Erzurumspor 28'e çıkardı.

Karşılaşmadan dakikalar

15. dakikada Emrah Başsan, sağ kanatta korner bayrağına yakın noktadan kazanılan serbest vuruşta ortasını ceza sahasına yaptı. Hasan Hatipoğlu'nun kafa vuruşunda top auta gitti.

23. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Nordfeldt, topu kornere çeldi.

29. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Candeias'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte boş durumda olan Sandro Lima, topu kafayla ağlara gönderdi: 1-0

43. dakikada hakem Suat Arslanboğa, Emrah Başsan'ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı verdi. 45. dakikada Aatif'in kullandığı penaltı vuruşunda kaleciden dönen topu Cenk Ahmet Alkılıç tamamladı ve topu filelerle buluşturdu. Pozisyonu ekrandan izleyen Suat Arslanboğa, ceza sahası ihlali nedeniyle penaltının tekrarlanmasını istedi.

45+3. dakikada yeniden beyaz noktaya gelen Aatif'in vuruşunda soluna gelen topu kurtaran kaleci Nordfeldt, penaltıda bir kez daha başarılı oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

62. dakikada sol kanattan bindiren Leo Schwechlen'in yerden pasıyla topla buluşan Aatif Chahechouhe'nun vuruşunda Arda kritik bir hamle yaparak topun kaleye gitmesini önledi.

71. dakikada hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Candeias'ın ortasında kaleci Szumski topun arka direğe geçmesine izin vermedi.

83. dakikada BB Erzurumspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan arka direğe yapılan ortada Hasan'ın indirdiği topa Omolo yakın mesafeden dokundu. Ama Diego araya girip topu uzaklaştırdı.

Bu kez gole yaklaşan taraf başkent ekibi oldu. 86. dakikada Stancu ile verkaç yapan Ayite ceza sahasında topla buluştu. Dönerek vuruşunu yaptı ancak top üst direkten döndü.

BB Erzurumspor 90+3. dakikada golü buldu. Ceza sahasına doğru doldurulan topu Oltan indirdi. Da Costa ceza sahası ön çizgisi üzerinden gelişine harika bir vole vurarak topu filelere gönderdi: 1-1.Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve maç 1-1 bitti.

BEINSPORTS

Bakmadan Geçme