Gelin Önyargılarınızı Birlikte Kıralım

Nokta Eğitim Akademi Kişisel Gelişim Kurs Merkezi kurucularından ve aynı zamanda matematik öğretmeni Mustafa Gençer

Nokta Eğitim Akademi Kişisel Gelişim Kurs Merkezi kurucularından ve aynı zamanda matematik öğretmeni Mustafa Gençer “Haziran ayında başlayacak olan Matematik kursumuzda 2 ayrı seviyede sınıf oluşturup her düzeydeki öğrencilerimize ciddi manada katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Matematik’in genelde sevilmeyen bir ders olduğuna dikkat çeken Gençer “İnsanların matematikten korkma nedenlerinin başında maalesef ki öğretmen korkusu gelmektedir, devamında ise ön yargı, korku, öğrenilmiş çaresizlik, günlük yaşamda kopukluk, ilişki kuramama, yanlış yaparım duygusu, ilişki kuramama, sınav odaklı çalışılması ve buna benzer birçok başlık sayabiliriz.” dedi.

 

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Gençer, “Öğrencinin kendisini derse vererek farklı metotlarla soruyu çözmeye çalışması ve matematiği sevmeye çalışması sağlanmalı, bunun içinde öğretmen etkisi büyük önem taşımaktadır. Öğrenci öğretmen ilişkisi tüm derslerde olduğu gibi matematikte de önemli bir etkendir. Diğer bir değişle öğretmen kendini öğrencilerine sevdirmelidir. İyi bir anlatımla öğrencinin seviyesine inersek, temel anlatım şekli ile öğrenciyi sıkmaz isek ve öğrenciye günlük hayatla ilişki kurdurabilirsek öğrencinin önyargısı kesinlikle ortadan kalkacaktır” dedi.

 

Kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Gençer, “Kurum olarak önceliğimiz öğrencilerimize birinci aşamada dersi sevdirme adına onları profesyonel hocalarla buluşturmaktır. Kadromuz bu yönüyle kendisini ispat etmiş hocalardan oluşmaktadır. Haziran ayında başlayacak olan Matematik kursumuzda 2 ayrı seviyede sınıf oluşturup her düzeydeki öğrencilerimize ciddi manada katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Hedefimiz sadece sınav odaklı değildir. Bireyin bu kursun sonunda soyut ve somut olayları daha kararlı bir şekilde yorumlayacağı ve bu olayları irdeleyeceği bir yorum gücüne sahip olacağı kanaatiyle çalışacağız. Kurs boyunca her seviye için konu anlatımı, soru çözümü, test çözümü ve KTT uygulanacaktır. Daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlarımız kurumumuza müracaat ederek bilgi alabilirler.” dedi.

 

“Önceliğimiz KPSS ama bu eğitim özellikle TYT ve DGS ye girecek öğrenciler içinde büyük bir fırsattır diye düşünüyorum” diyen Gençer “Gelin Önyargılarınızı birlikte kıralım” dedi.

 

Bakmadan Geçme