Gebe Okulu Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Gebe Okulu Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Gebe Okulu Aralık ayı 1. 2. ve 3. grupların ilk eğitimleri 9-13 Aralık tarihlerinde tamamlandı. 
Eğitimlerde, Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Murat ALTINDAĞ tarafından gebelik anatomisi ve fizyolojisi, bebek gelişimi anlatıldı ve anne adaylarının soruları yanıtlandı. 
Eğitimlerde, Ebe Şükran GÖRGEL ve Ebe Günay AKTAŞ tarafından anne adaylarına gebelikte fiziksel değişikler, tehlike belirtileri, bağışıklama, günlük yaşam ve daha pek çok konu anlatıldı ve doğum korkuları üzerine konuşuldu. 
Diyetisyen Tuğçe KÖSE  gebelikte ve lohusalıkta beslenme önerilerini anne adayları ile paylaştı. Psikolog Nazlı KORAP  ise hamilelik ve lohusalık psikolojisi konusunda anne adayları ile sohbet etti.  
1. 2. ve 3. Grupların ikinci eğitimleri ise 10-13 Aralık tarihlerinde tamamlandı. 
Eğitimlerde, Kadın Doğum Uzmanı Barış ÇIPLAK tarafından doğumun fizyolojisi, doğum süreci ve sezaryen doğum anlatıldı ve anne adaylarının soruları yanıtlandı. 
Ebe Şükran GÖRGEL ve Ebe Günay AKTAŞ tarafından anne adaylarına doğumda uygulanan tıbbi müdahaleler, doğum sürecinde nefes teknikleri, perine masajı, gebelikte esneklik ve güçlendirici özellik sağlayan pilates/yoga hareketleri, doğum kasılmaları ile baş etme yöntemleri, masaj teknikleri, aktif doğum pozisyonları gibi birçok konu anlatıldı. 
Fizyoterapist Ceren BUĞDAY tarafından da gebelik ve doğum sonu egzersizleri uygulamalı olarak anlatıldı.
Gebe Okulu Aralık ayının son grup eğitimleri 16-18 Aralık tarihlerinde yapıldı. 
Anne adaylarına Ebe Şükran GÖRGEL tarafından lohusalık dönemi, kontraseptif yöntemler, yeni doğan ve özellikleri, anne sütü ve emzirme, bebek bakımı, banyosu, masajı gibi birçok konu uygulamalı olarak anlatıldı. 
Eğitimlerin ardından sertifikalarını alarak mezun olan anne adayları doğumhane ve servisleri gezerek ebelerimiz ile tanıştı. 
Sevgili anne adayları, siz de ücretsiz doğuma hazırlık eğitimlerine katılmak için hafta içi mesai saatleri içinde hastanemiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 1. Katta hizmet veren Gebe Okulunu ziyaret edebilir veya 0 (422) 212 10 12- Dahili: 5358 nolu telefondan iletişime geçebilirsiniz. 
 

Bakmadan Geçme