Gazi Lisesi Kavşağı'na Altgeçit Geliyor

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın

Şehir trafiğini rahatlatmak adına birbiri ardına önemli projeleri hayata geçiren Başkan Sami Aydın yönetimindeki Sivas Belediyesi, Gazi Lisesi Kavşağı’nda yürütmüş olduğu altgeçit çalışmasına devam ediyor.

İlki Halfelik Kavşağı’nda yapılan altgeçit çalışması şehirde ikinci olarak Gazi Lisesi Kavşağı’nda yapılıyor. Bu projeyle eş zamanlı olarak yürütülen Yukarı Tekke Kavşağı altgeçit projesi de şehirdeki üçüncü altgeçit olacak. Yapılan tünel, köprü, kavşak ve altgeçitlerle birlikte şehirdeki trafik yoğunluğu azalmış olacak.

Bu anlamda hummalı bir şekilde çalışmaların devam ettiği Gazi Lisesi Kavşağı’nda; Esentepe mevkiinden gelen araçlar kavşak trafiğine takılmadan alttan Kümbet mevkiine direkt geçecek. Zübeyde Hanım Caddesi ile Buhara Caddesi altgeçitle birbirine bağlanacak. Kavşağın üstünde ise yine dört yoldan trafiğin akışı birbirine bağlanırken sıkışıklığın önüne geçilmiş olacak.

Fore kazıkların çakıldığı kavşakta kazı alanında kalan yaklaşık 750 metre uzunluğundaki içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının deplasesi yapılırken, hatların yer değiştirme işlemleri tamamlandıktan sonra kazı işlemine hız verilecek.

Bakmadan Geçme