Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Bir Araya Geldi

Kemal Deniz, 'Biz artık yaşlı gazeteciler kategorisinin kıdemlilerinden oluyoruz.

Başkan Avcı:10 Ocak çalışan gazeteciler günü aslında bir bayram. 4 Ocak 1961 yılında böyle sahada bizim gibi çalışan gazetecilerin mesleki haklarının korunması onlarla ilgili ilgili yasaların hazırlanması çıkması ve bu yasaların 1961'de ilk defa 212 sayılı Bugün bile hala geçerli devam eden 212 sayılı basın yasasının kabulü ile birlikte 4 Ocak 1961'de itibaren 10  Ocak çalışan gazeteciler günü ve haftası bir bayram olarak kutlanıyor. Bugün bu bayramınızı tebrik ediyorum. Gazeteciler özelikle yerel medya zor şartlar altında görev yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Şehrimizin gelişmesi için toplumda görmüş olduğumuz kusur ve hataların ilgililer tarafından düzeltilmesi için her gün sahadayız. Ve bu işimizi gerçekleştirirken zaman zaman ekonomik anlamda, zaman zaman sahada birtakım zorluklarla karşılaşabiliriz. Bu anlamda hepimize, hepinize başarılar diliyorum. Bugün protokolü çağırmadık, hep bir arada olmak istedik. Gazetecilerin günü bayramı ise o zaman çalışanlarla birlikte kutlayalım dedik. Hafta boyunca bir takım etkinlikler, bunlarla ilgili birlikte katılacağımız ortak hareket edeceğimiz programlar olacak. Gazetecilikte alakalı her türlü sorun, sıkıntımız da bundan sonra bu tarz kahvaltıda organizasyonları bizler daha sık yaparak bir araya getirip, sohbet edip birlik beraberlik olmak ve bu yapıyı bir arada tutmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kemal Deniz, “Biz artık yaşlı gazeteciler kategorisinin kıdemlilerinden oluyoruz. Biz gazeteci arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukların hepsini çok yakından biliyoruz. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle Kâğıt fiyatlarından dolayı yazılı medya sıkıntı içerisinde. Bu sıkıntılı günlerin geride kalmasını diliyorum. Bu tarz etkinlikler gerçekten çok önemli. Bir araya geliyor sohbet ediyor ve dertlerimizi konuşuyoruz. Bu tür toplantıların, bir arada olmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Burada bulunamayan burada olan bütün arkadaşlarıma çalışma Hayatında başarılar temenni ediyorum.

Basın İlan Kurumu Müdürü Nihat Abacı; “Öncelikle Gazeteciler ve televizyoncular Cemiyeti'nin böyle bir organizasyon yapmasından ve meslektaşlarımızı bir araya getirilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Gazeteciler yaz, kış, yağmur, çamur demeden görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarımız sorunları bildikleri kadar, sorumluluklarını da biliyorlar. Bu konuda Malatya basının geneli çok şükür böyle hareket ediyor. Basın mensuplarının sosyal imkânları arttırılması gerekiyor. Birçok arkadaş asgari ücrete çalışıyor. Yıllar önce 212 basın yasası güvence altına alınmıştır. Günümüzde de basın yasaların değiştirilerek sosyal imkânların arttırılmasını bekliyoruz”

Valilik basın müdürü Halil İbrahim , kahvaltıyı organize ettiği için başkanıma teşekkür ediyorum. Zaten cemiyetlerin derneklerin en önemli özelliklerinden biri de birlik ve beraberliği korumak test etmek. Bugünkü kahvaltı masasının etrafında çok güzel sohbetler oldu. Belki de uzun zamandır bir araya gelmeyen gazeteci dostlarımızla bir araya geldik. Kaybettiğimiz gazeteci dostlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü olması aslında bir yıla baktığımızda iki üç kez gazetecilerle ilgili etkinlik görüyoruz ama bana göre en önemlisi bu çalışan gazeteciler dendiği zaman akan sular duruyor. Bir haberi başlangıcından sonuna kadar yapılmasında en büyük emek tabii ki, çalışan gazeteciler kardeşlerimize sayesinde oluyor. Bana bana göre gazeteciler günü benim için daha anlamlı. Özellikle yazılı basın çok zor durumda. Hem Kâğıt fiyatlarındaki artış, hem de insanların artık gazete okumaması nedeniyle özellikle İnternet medyası hem televizyon, hem gazetenin önüne geçmiş durumda. Ama inanın gazetenin ayrı bir keyfi var.

Haber :malatyagundemozel.com

Bakmadan Geçme