Gazeteciler Basın Derneğinden Başkan Sekmene Ziyaret

Gazeteciler Basın Birliği Derneği, Yönetim Kurulu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Gazeteciler Basın Birliği Derneği, Yönetim Kurulu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. 
Geride bıraktığımız hafta ilk genel kurulunu yapan Gazeteciler Basın Birliği Derneği, kamu kurumu ve STK ziyaretlerine başladı. Kerem Altın başkanlığındaki dernek yönetim kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e nezaket ziyaretinde bulunarak, derneğin kuruluş amacı; misyonu, vizyonu ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Öncelikli olarak tarafsız ve bağımsız gazeteciliği hedeflediklerini söyleyen Altın, özellikle de dijital gazetecilik yapan meslektaşları bir arada tutmayı amaçladıklarını bildirdi. Altın, siyasi, bürokrat ve yatırımcı iş adamlarının yaptıkları yararlı güzel çalışmaları alkışlayacaklarını, yanlışları ise adabı usulünde ilgililere göstererek doğru ve yararlı olanın yapılması için gayret göstereceklerini söyledi. Kimsenin kalemşörlüğünü değil, halkın ve haklının sözcülüğünü yapacaklarını belirten Altın, “Biz bunları yaparken, bizden sonra gelen genç nesil gazetecilere de yol gösterici olacağız. Kimsenin adamı ya da kapı kolu olmalarını değil, tarafsız, bağımsız ve tarafsız gazetecilik yapmaları konusunda genç arkadaşlarımıza destek olacağız. Şehrimizde iletişim fakültesi var, fakülte ile iletişime geçerek geleceğin gazetecilerinin özellikle sahada deneyim kazanması konusunda elimizden gelen desteği sağlayacağız. Gerekirse iletişim fakültesindeki hocalarımız olsun, gerek Erzurum’da ve ya basının göbeği olan İstanbul’da ki büyük ajanslarda, televizyon ve gazetelerde görev yapan deneyimli üstadlarımızı getirerek genç gazetecilere bilgilendirme seminerleri verdirmeyi amaçlıyoruz.”dedi.
Diğer yandan, basın camiasının birlik beraberliği için de gayret göstereceklerini belirten Altın, halkın ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gecesini gündüzüne katarak, mesai meftumu gözetmeksizin görev yaparken haksızlık ve saldırıya uğrayan meslektaşlarının haklarını koruyarak yanlarında olacaklarını vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, Gazeteciler Basın Birliği Derneği yönetimini, tebrik ederek çıktıkları yolda başarılar diledi.

Bakmadan Geçme