Gar'da Hareketlilik Başladı

Malatya Gar'ında yaklaşık 1,5 yıl devam eden sessizlik 1 Temmuz itibarıyla yerini hareketli günlere bıraktı.

Malatya Gar’ında yaklaşık 1,5 yıl devam eden sessizlik 1 Temmuz itibarıyla yerini hareketli günlere bıraktı. Şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen yolcular tercihini Trenden yana kullanıyor. Son dönemlerin modası haline gelen Tren yolculuğu gezilerine Gezi Rehberleri tarafından Malatya’dan geçen 3 Ekspres öneriliyor. 
TCDD yakın – orta mesafedeki şehirlerarasında Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen bölgesel tren seferleri 20 Mart tarihinden itibaren hizmet vermeye başladı.  TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bölgesel trenlerde yolcuların güvenle, sağlıkla yolculuk etmeleri amacıyla her türlü tedbir alındı. Bölgesel trenlerde seyahat edecek yolcuların HES kodunu ibraz etmeleri gerekiyor. Trenler sefer öncesinde dezenfekte edilerek vatandaşın hizmetine sunuluyor.
Malatya Tren Garından yolculuğa çıkmak isteyenler için gezi notlarında öneriler veriliyor. Van Gölü Ekspresi, Güney Kurtalan Ekspresi ve Fırat Ekspresinden bilet alınarak son dönemleri modası haline gelen tren yolculuğu listesinde Malatya’da yer alıyor. 
Ankara-Tatvan-Ankara arasında haftada 2 gün işleyen Van Gölü Ekspresi Ankara’dan salı ve pazar günleri, Tatvan’dan ise salı ve perşembe günleri hareket ediyor. Malatya’dan bu seyahate dahil olmak isteyen vatandaşlar ise Ankara’dan gelen trene 02.16’da dahil olabiliyor. Tatvan’dan gelen trene ise 16.48’de binebiliyor. Tren, Ankara-Tatvan arası seferini yaklaşık 24 saatte tamamlıyor.
İlk seferine 02.06.1957 tarihinde başlayan Güney Kurtalan Ekspresi, Malatya’nın da dahil olduğu 7 şehrin doğal güzelliklerini yolcularına hissettiriyor. Güney Kurtalan Ekspresi Ankara-Kurtalan-Ankara arasında haftanın 5 günü işletiliyor. Ankara'dan; pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi günleri hareket eden tren, Kurtalan İstasyonu'ndan pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi, pazar günleri hizmet veriyor. Bu efsane yolculuğu yaşamak isteyenler Ankara’dan kalkan Trene gece 02.16’da, Kurtalan’dan kalkan trene ise 16.48’de Malatya’dan dahil olabiliyor. 
Fırat Ekspresi ise Elazığ-Adana-Elazığ arasında her gün işletiliyor. Tamamen pulman vagonlardan oluşan tren Elazığ-Adana arası parkurunu yaklaşık 10 saatte tamamlıyor. Hafta sonu Tren yolculuğunu yaşayıp, doğal güzellikler içerisinde keyifli yolculuk yapmak isteyen ama vakti kısıtlı olan vatandaşlar için kaçınılmaz bir fırsat. Fırat Ekspresi’ne Elazığ’dan gelen trene binmek için her gün 10.52’de kalkış saati bulunuyor. Adana’dan gelen trene ise her gün 16.29’da binilebiliyor. 

Ebubekir Atilla

Bakmadan Geçme