Fırat Edaş'tan Önemli Uyarı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., havai hatlara temas eden ağaçlara bilinçsizce müdahalelerin yapılmaması noktasında müşterilerini uyardı.

Bingöl, Elazığ, Malatya Tunceli illerinde kaliteli kesintisiz enerji arzı için çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ; elektrik şebekelerine temas eden ağaçların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmesi halinde, müşterilerinden zaman kaybetmeden ‘186’ numaralı Çağrı Merkezi’ne arayarak bilgi vermelerini istedi.    

 

Ağaçların şebekelere temas etme söz konusu olduğunda müşterilerin Çağrı Merkezi’ni aramalarıyla saha teknik operasyon personelleri tarafından ilgili yerde gerekli önlemlerin alınacağını belirten Fırat EDAŞ yetkilileri, önlem alınmadan bilinçsizce ağaç kesme ve budama işlemi yapmamaları yönünde müşterilerini uyardı.  

Ağaç ve dalların elektrik şebekeleri arasında olması gereken mesafe hakkında ilgi yönetmeliği hatırlatarak bilgilendirmede bulunan yetkililer, “Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği 46. Maddesi’nde belirtilen İşletme Gerilimi 0-1 kV aralığında olan Alçak Gerilim (AG) seviyesindeki şebekelerde iletkenler ile ağaçlar arasındaki en kısa uzaklık bir buçuk metre, İşletme Gerilimi 36 kV aralığında olan Orta Gerilim (OG) seviyesindeki şebekelerde iletkenler ile ağaçlar arasındaki en kısa mesafe ise iki buçuk metre olmalıdır. Müşterilerimizin ağaç kesme çalışmalarındaki bu hususlara dikkat etmesi; sorumluluk bölgesinde her zaman can ve mal güvenliğini önde tutarak hizmet vermeye özen gösteren şirketimiz açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

Bakmadan Geçme