Fendoğlu Vize Alma Sorununu Tso İle Birlikte Çözüyoruz

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM genel kurulunda söz alarak

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM genel kurulunda söz alarak;

 “Geçtiğimiz Mart ayında Almanya Büyükelçiliği ve Vize Bölüm başkanlığı ile Almanya Scehengen vize yetkili kuruluşu İDATA yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Oğuzhan Ata Sağdıkoğlu ve Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte yapılan  bu görüşmelerimiz sonrasında  Malatya'da bir mobil vize hizmeti kurulmasına karar verildi. 16 Temmuz itibarıyla da Malatya'dan Schengen vizesi alacak olan vatandaşlarımızın, başvurularını ticaret odasındaki vize bürosuna yapmaları gerekmektedir. “ dedi

Fendoğlu genel kurul konuşmasında ;

“Öncelikle, hemşehrimiz olan Kemal Sunal'a ölüm yıl dönümünde Allah rahmet eylesin diyorum, ailesine başsağlığı diliyorum.

Malatya ve bölgemizde iş insanlarımızın, sanayicilerimizin ve Avrupa'da yaşayan Türklerin bir büyük sorunu da vize sorunuydu. Almanya Büyükelçiliğiyle görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde Vize Dairesi Başkanlığını ve Almanya vizesi yetkili kuruluşu olan İDATA'yı geçen mart ayında Malatya'da misafir ettik. Bu görüşmemizde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Fırat Kalkınma Ajansıyla birlikte Malatya'da bir mobil vize hizmeti kurulmasına karar verildi. 16 Temmuz itibarıyla da Malatya'dan Schengen vizesi alacak olan vatandaşlarımızın, başvurularını ticaret odasındaki vize bürosuna yapmaları gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme