Erzurum Konfederasyonu ( ERKON) 06-09 Ekim tarihleri arasında Erzurum Tanıtım Günleri düzenleyecek.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen tanıtım günleri'nin bu yıl 3'ncüsü İstanbul Maltepe Etkinlik alanında yapılacak.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen tanıtım günleri'nin bu yıl 3'ncüsü İstanbul Maltepe Etkinlik alanında yapılacak.

3 gün boyunca etkinlik alanında yurdun dört bir bölgesinden katılması beklenen Erzurumluların ağırlanacağı etkinlikte Kentin geleneksel el sanatları, yemek, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerleri tanıtılacak.

Macit: Heyecanla hazırlık yapıyoruz 

Erzurum Tanıtım Günlerinin kültür ve sanat şöleni şeklinde gerçekleşeceğine vurgu yapan ERKON Başkanı Mustafa Macit, '' Hemşehrilerimiz için kültür ve sanat etkinliklerimiz 2020 yılında pandemi koşulları dolayısıyla ertelenmişti. 2021 yılında ikincisini düzenlemiştik. Katılım oldukça yüksekti. Geçen zamanla birlikte Konfederasyon yönetimi olarak bu yıl daha güzel bir organizasyona imza atmak için kolları sıvayıp çalışmalara başladık. Oldukça heyecanlıyız. Çünkü Kadim Şehrimiz Erzurum bizim sevdamız. Düzenleyeceğimiz bugünlerle birlikte İstanbul'da Erzurumluların birlik ve beraberliğini sağlamanın yanı sıra, şehrin kültür zenginliğine katkı sağlamak istiyoruz. Geçmişten bugüne iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Bir iki derken bu yıl tanıtım günlerinin  üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Bizlere düşen görev hemşehrilik ruhunu yaşatıp, güzel örnekler ortaya koymaktır'' dedi. 

'Tanıtım olmazsa olmaz' vurgusu 

Erzurumu ve Erzurumluları en güzel şekilde tanıtacak ve temsil edecek bir anlayış ve titizlikle Tanıtım Günleri için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Macit, Erzurum Tanıtım Günlerinin Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin oluru ile  gerçekleşeceğini söyledi. İstanbul İzmir ve diğer büyükşehirlerde düzenlenen tanıtım çalışmalarında şehrin tanıtımının yapılmasının gerektiğine dikkat çeken Macit şöyle konuştu; '' Erzurum'un tanıtıma ihtiyaç duyduğunu her zaman söylüyoruz. Bu şehre yalnızca tanıtım alanında değil tüm alanlarda nasıl daha fazla katkı sağlamaya yönelik komisyon üyelerimizle sık sık bir araya gelerek bu konuların üzerine tartışıp, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz. Şehrimizin potansiyeli var ama bunu daha fazla yansıtması lazım. Bizim 'tanıtım olmazsa olmaz ' diye bir vurgumuz var. Bunun üzerine şehri yönetenlerle kurum yetkilileriyle de görüşüyoruz. Herkes olumlu karşılıyor. '' diye konuştu. 

STK'larla dayanışma içerisinde çalışmalar yürüteceğiz

Öte yandan, yapılan çalışmalarda STK'ların derneklerin de görüşlerine başvurmak üzere önümüzdeki günlerde bir toplantı düzenleyeceklerini söyleyen ERKON Başkanı Mustafa Macit,  önümüzdeki günlerde tüm Erzurumlu Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileriyle de bir araya gelerek tavsiye ve görüşlerini alarak hep birlikte en iyi sonucun alınması için geniş tabanlı bir çalışma yapıyoruz. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki Erzurum Dernekler başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin düzenleyeceğimiz etkinlik öncesinde varsa talep ve önerilerini bizlere iletmesini bekliyoruz.  Düzenleyeceğimiz Tanıtım günlerinin başta Kadim Şehrimiz Erzuruma, Erzurumlu hemşehrilerimize ve İstanbullu hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.''

Bakmadan Geçme