Eroğlu Adaylığını Açıkladı

Malatya'da yaklaşık 30 yıldır erkek kuaförlüğünü yapan Şener Eroğlu, 2022 ocak ayı içerisinde yapılması planlanan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Malatya’da   yaklaşık 30 yıldır erkek kuaförlüğünü yapan Şener Eroğlu, 2022 ocak ayı içerisinde yapılması planlanan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.
Eroğlu, 1989 yılından bu yana Malatya’da kuaförlük sektöründe bir çok ilke imza attıklarını belirterek sektöründe gelişerek ilerlemesi için bir çok projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi, Eroğlu sözlerinin devamında “ 30 yılı aşkın süren bu çalışma hayatımız da kimi zaman engellerle karşılaşsak ta bunları sabır ve azimle aşmayı başardık. İş hayatımızdaki uzun ve meşakkatli bu süreçte edindiğimiz tecrübeler neticesinde sektörde yaşanan sorunların, esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışmasını sağlayacak yatırımların önünü açmak ve onlara gerekli destekleri sağlayabilmek adına Malatya Berberler ve Kuaförler odası başkanlığı seçimlerinde aday olmaya karar verdim.” dedi. 
Seçimleri kazanması durumun da hayata geçireceği projelere de değinen Eroğlu “ Esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımızın çalışma hayatı içerisinde çok fazla alın teri sarf etmesi tabiatıyla sektörel bir yıpranmayı da beraberinde getirmektedir. Çalışması içerisinde bulunduğumuz projenin en önde geleni esnaf arkadaşlarımızın yıpranma payının devletimiz tarafından tanımlanıp sosyal güvenlik ve BAĞ-KUR sistemine dahil edilmesi için gerekli yasal çalışmalara başlamak olacaktır. Böylelikle Esnaf ve sanatkârlarımız emeklerinin karşılığını almış olacaktır.
Esnaf ve sanatkârlarımızı heyecanlandıracak bir diğer projemiz ise kuracağımız bir kooperatif ile esnafımıza ucuz ve uygun koşullarda malzeme temini sağlamaktan esnaf ve sanatkârlarımıza maddi desteğe kadar birçok alanda katkı sağlamaktır. 
Berber ve Kuaför esnafının en büyük sorunlarından olan BAĞ-KUR ve SGK primlerinin iyileştirilmesi ve primlerini yatırmakta zorluk yaşayan esnaflarımızın sıkıntılarının çözülmesi için gerekli yasal çalışmalara başlayarak uzun yıllardır ihmal edilen bu önemli konunun bir an önce çözümünü sağlamak istiyoruz.
Ekonomik olarak sıkıntılarını ve kaygılarını atlatmış esnaf ve sanatkârlarımızla birlikte sektörde yaşanan kalifiye elaman sorununu çözmek adına daha önceden kısıtlı imkanlarla başlatmış olduğumuz sektör içi eğitim kurslarını daha profesyonel ve katılımı yoğun eğitimlerle destekleyerek berber ve kuaför esnafımızın geleceğini temin altına almak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Sektörde ki birlik ve beraberlik duygusunun pekiştirilmesi gerektiğne vurgu yapan Eroğlu “ Tüm bu bağlamda birlik ve beraberlik duygusu çerçevesinde hareket ederek berber ve kuaför esnafı kardeşlerimize eşit ve paydaş bir anlayışla yaklaşacağımızı taahhüt ederek Malatya Berberler ve Kuaförler Odası başkanlığına adaylığıma tüm esnaf ve sanatkâr camiamızın desteklerini bekliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme