En kısa ay, en unutulmaz geceler

İzmir Büyükşehir Belediyesi AASSM, Şubat ayında dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak. İtalyan yıldız Toto Cutugno, flamenkoyu caz dünyasına taşıyan Tomatito ve sevilen sanatçı Ö

İzmir Büyükşehir Belediyesi AASSM, Şubat ayında dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak. İtalyan yıldız Toto Cutugno, flamenkoyu caz dünyasına taşıyan Tomatito ve sevilen sanatçı Özdemir Erdoğan, İzmirli sanatseverler için sahne alacak. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ise en güzel aşk şarkıları Mert Fırat-Jülide Özçelik ikilisinden gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sanatseverlere Şubat ayında yine dolu dolu bir sanat programı sunacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), bu kısa ay içinde birbirinden güzel 8 konser ile bir uluslararası resim ve heykel sergisine ev sahipliği yapacak.

Şubat ayının ilk konserinde 2 Şubat 2017 Perşembe günü saat 20.00’de Taurus String Quartet Grubu Küçük Salon’da sahne alacak. Kemanda Yusuf Yalçın ve Serkan Kısa, viyolada Hüseyin Mehmetoğlu, viyolonselde Taylan Sarı ve klarnette Orçun Civelek İzmirliler’e unutulmaz bir konser verecek. Sanatçılar W. A. Mozart ve A. V. Zemlinsky'den eserler çalacak.

6 Şubat 2017 Pazartesi günü saat 20.00’de Küçük Salon’da Kazım Çokoğullu’nun gitar resitali var.

AASSM, 8 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 20:00'de ünlü sanatçı Özdemir Erdoğan ve Zafer Çebi Senfonik Orkestrası’nı ağırlayacak. Konser Büyük Salon’da gerçekleşecek.

Sevgililer günü konseri

14 Şubat 2017 Salı günü, “Sevgililer Günü Konseri'nin” konuğu ise sevilen sanatçılar Jülide Özçelik ve Mert Fırat olacak. Özçelik-Fırat ikilisi, “Senfonik Aşk Şarkıları” konserinde sevgiyi anlatan en güzel aşk şarkılarını İzmirliler için seslendirecek. Etkinlik, Büyük Salon’da saat 20.30’da başlayacak.

L'Italiano” İzmir'de yankılacak

21 Şubat 2017 Salı akşamı AASSM’de tam bir “İtalyan rüzgarı” esecek. Dünyanın en sevilen İtalyan şarkılarından biri olan “L’Italiano”yu seslendiren Toto Cutugno, Büyük Salon’da sahneye çıkacak. İlk seslendirildiği 1983 yılından bu yana unutulmayan bu parçasıyla hala çok konuşulan usta sanatçı, muhteşem sesi ve birbirinden güzel İtalyan parçalarıyla İzmirlilere müzik ziyafeti sunacak.

23 Şubat 2017 Perşembe günü “En İyi Flamenko Albümü” kategorisinde ikinci Latin Grammy'sini kazanan José Fernandez Torres, flamenko aleminde bilinen adıyla Tomatito, unutulmaz bir konsere imza atacak.

27 Şubat 2017 Pazartesi günü Küçük Salon’daki “Flüt ve Arpla Müzikte Büyülü Bir Yolculuk” saat 20:00'de başlayacak.

28 Şubat 2017 Salı günü Ahmed Adnan Saygun Büyük Salon, dünyaca ünlü 4 İtalyan sopranodan oluşan Le Dıv4s topluluğunu ağırlayacak. Tamamen kadın sanatçılardan oluşan topluluk, tarihin en büyük opera bestecilerinin en ünlü eserlerini yenilikçi bir yorumla sergiliyor.

Konserlerin yanı sıra Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 3 ve 28 Şubat 2017 tarihleri arasında “İde 1” Uluslararası Resim ve Heykel Sergisi de yer alacak.

Konserleri izlemek isteyenler, AASSM’nin 293 38 31, İzmir Sanat’ın 293 40 49 ve İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin 293 46 04 nolu gişe telefonlarından bilgi alabilecek. Sanatseverler, www.aassm.org.tr sayfasına üye olarak internet üzerinden de bilet alabilecekler.

Bakmadan Geçme