Emeklerinizi Ve Gayretlerinizi Takdirle Karşılıyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yeşilyurt'un farklı bölgelerinde hizmet veren Millet Kıraathaneleri

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde hizmet veren Millet Kıraathaneleri, Bilgi Evi, Yeşilkonak, Kültür ve Sanat Merkezlerinde görevli öğretmenleri, Gedik Tepesindeki Oba Çadırında ağırladı.
“ÖĞRETMENLERE VERİLECEK DEĞER, GELECEK NESİLLERE KIYMET VERMEKTİR”
Öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, öğretmenlere verilecek değerin, gelecek nesillere verilecek kıymetle eş değer olduğunu söyledi.
Bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ederek kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin farklı bölgelerinde hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz Millet Kıraathaneleri, Bilgi Evi, Yeşilkonak, Kültür ve Sanat Merkezlerimizdeki eğitim faaliyetlerine bilgi, deneyim ve tecrübeleriyle büyük katkılar sağlayan değerli öğretmenlerimizle bir araya gelmekten onur duyduğumu belirtmek isterim. Toplumlara ve insanlara rehberlik eden, gece gündüz demeden ömrünü eğitime adayan öğretmenlerimizin özverisi ve fedakârlığı her türlü takdirin üzerindedir. Milli ve manevi değerli özümsemiş, teknolijiden matematiğe, fizikten kimyaya, edebiyattan tarihe kadar bütün alanlarda öğrencilerimizi yeterli bilgi ve donanımla geleceğe hazırlamak adına alın teri döken eğitim camiamızın her bir neferi, takdirinde, tebrikinde en büyüğünü hak etmektedir. Öğretmenliği anlatmaya, onların bu toplum için ne kadar kutsal bir meslek yaptıklarını izah etmeye kelimeler yetmez. Tarihimizi, medeniyetimizi, kültürümüzü, ilimi ve fenni anlatan, öğreten sizlersiniz, onun için çok değerli ve özel bir meslek icra ediyorsunuz. Öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır, sizin hakkınızı asla ödeyemeyiz. Öğretmenlerimizin öğrettikleriyle bugün bizlerde ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz, Allah sizlerden razı olsun.” dedi.
“ÖĞRETMENLERİMİZE HAK ETTİĞİ SAYGINLIĞI HER TÜRLÜ ORTAMDA GÖSTERMELİYİZ”
Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitime sınırsız destek verdiklerini ifade eden Başkan Çınar, “Eğitim hizmetlerinde ki başarı çıtamızı farklı yatırımlarla daha yukarıya çıkartıyoruz. Bölgemize örneklik teşkil eden eğitim merkezlerimiz ve sosyal sorumluluk projelerimizle birlikte her alanda olduğu gibi eğitim faaliyetlerinde de marka ilçe olma yolunda kalıcı ve güçlü adımlar atıyoruz.Malatya’mız, Yeşilyurt’umuz her geçen yıl büyüyor, bizlerde heyecan ve aşkla memleketimize en güzel hizmetlerin kazandırılması noktasında elimizden geleni yapıyoruz.Kendimizi geliştirmek içinde sürekli yeni projeler üretiyoruz.  Ülke çapında Millet Kıraathanesini açan ilk yerel yönetimler arasında yer alıyoruz, mahalle sakinlerimizin yoğun talebi neticesinde şu anda ilçemizin 8 farklı noktasında bu merkezlerimizi kurduk. İlçe Kaymakamlığımız,  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde güzel hizmetlerin altına hep birlikte imza atıyoruz. Millet Kıraathanelerimiz, Kitap Kafelerimiz, Bilgi Evimiz, Yeşilkonaklarımız, Kültür ve Sanat Merkezlerimizle bu alanda ilkleri başarırken, eğitim merkezlerimizin verimli ve faydalı hizmetlerde bulunmasını ise siz değerli öğretmenlerimiz sağlamaktadır. Bizler fiziki yapılanmayı yaparız ancak içi boş kalırsa bir anlamı kalmaz, böylesine değerli yatırım alanlarını güzelleştiren ve anlamlandıran öğretmenlerimizin gayreti ve çabasıdır. Eğitim merkezlerimizde hem doluluk oranının yüksek olması hem de kaliteli ve kalıcı eğitimlerin verilmesini sağlayan en önemli etken, öğretmenlerimizin bu anlamdaki özverisidir.  Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin spordan sanata, kültürden eğitime kadar geniş yelpazedeki eğitim hizmetlerimizden en güzel şekilde faydalanmaları, öğretmenlerimizin emekleri, bilgi ve tecrübeleri sayesinde olgunlaşmaktadır. Öğretmenlerimize hak ettiği saygınlığı her türlü ortamda göstermeli, onlara yılın her günü gereken değeri ve sevgimizi göstermeliyiz. Son sözümüz, Öğretmenlerimiz iyi ki varsınız olsun, hepinize verdiğiniz emekten, gayretten ve gösterdiğiniz üstün çabadan dolayı sonsuz saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Sizlerle birlikte ülkemize, kentimize ve ilçemize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, Eğitim ve Destek Platformu İl Temsilcisi Abdurrahman Taşkesen, TÜGVA Malatya İl Başkanı Mesut Demir ve Öğretmenlere günün anısına tablo takdim etti.
Programa iştirak eden davetlilerde, eğitim ve kültürel hizmetlere verdiği önemden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.
 
 

Bakmadan Geçme