Elazığ Belediyesi İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor

Elazığ Belediyesi hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ilaçlama çalışmaları, havaların ısınması ve halkın dış mekanları kullanımının artması nedeniyle yoğunlaştırıldı.

Ekipler yaz aylarında ciddi rahatsızlık veren tatarcık, sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını şehir genelinde sürdürüyor.

Halk sağlığının korunması amacıyla vatandaşların yoğun olarak kullandığı park ve bahçeler gibi açık alanlar ile cadde ve orta refüjlerde bulunan yeşil alanlarda da kabuklu bit, yaprak sineği, ağaç biti gibi ağaç ve bitki zararlılarına yönelik ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı larva döneminde başlatılan ilaçlama çalışmaları, üreme noktaları olan çöp konteynerleri, rögar kapakları, durgun su birikintileri gibi noktalarda devam ediyor.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte halk sağlığının korunması amacıyla, şehir genelinde ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak sürdürüleceği belirtilerek, "Ekiplerimiz tarafından titizlikle ve koordineli olarak sürdürülen ilaçlama çalışmalarıyla halkımızın rahat bir yaz geçirmeleri sağlanacaktır. " denildi.

Bakmadan Geçme