Eksen Eğtim Sen Malatya Temsilciliği '21 Mart Nevruz' Açıklaması

Kenan AKDOĞAN EKSEN Eğitim Sen Malatya Temsilcisi

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in, Marşımızın üçüncü kıtasında “Yırtarım dağları enginlere sığmam, taşarım.”  dizesinde atıfta bulunduğu, Türklerin tarih sahnesine yeniden çıktıkları hadise olan Ergenekon’ dan çıkışının 4655. yılı kutlu olsun.

21 Mart Nevruz Bayramı her ne kadar bir terör örgütü ve yandaşları tarafından sahiplenilse de tarihi ve kültürel alt yapısıyla tamamen bir Türk bayramıdır.

Bu konuda Türk Edebiyatı’nın önemli temsilcilerinden olan Ömer Seyfettin’in yazdıklarına göz atmakta yarar var. Ömer Seyfettin Türklerin yılbaşını Ergenekon’dan çıkış tarihi olan 9 Mart ve tamamlanma tarihi olan 21 Mart olarak belirtir. Yani Ömer Seyfettin Türklerin yılbaşını Ergenekon’a bağlamıştır. Zaten eski Türk devletlerinde, özellikle Selçuklu ve Osmanlı Devleti’nde, Atatürk zamanında ülkemizde devlet töreniyle kutlanmış bir bayramdır. Ne hikmetse Atatürk’ten sonra Nevruz kutlamaları sekteye uğramış, 90’lı yıllarda tekrar kutlanmaya başlanmıştır. Ve bu kutlamalara Türk devlet ve topluluklarından temsilciler düzeyinde katılım olmuş, örs başında demir dövülerek törenler yapılmıştır.

Ergenekon/Nevruz Bayramı, bin yılar öncesindeki Ergenekon efsanesinden hareketle sembolik olarak örs başında çekiçle dövdüğümüz demirde şekillenen bağısızlık ruhumuzu  bize yeniden anımsatan ve bu ruhu kaybetmememizi sağlayan bir ateştir. Bu ateş, küllerinden yeniden doğan bir milletin bağımsızlık ateşi olmuş, İstiklal Savaşı’nı kazanmamızı sağlamıştır. Yine bu ateş hiç sönmeden günümüze kadar yanmış ve gelecekte de milyonlarca gönlü tutuşturarak Büyük Türk Dünyası’nı bir araya getirecek asil ruhların heyecan ve kutlu davasının sembolik de olsa sönmez kaynağıdır. Bu ateş tüm Türk devlet ve toplulukları tarafından yeniden yakılacak, yeniden bir kenetlenme sağlanacaktır. Bu ateş, Türk dünyasını inkâr edilemeyecek bir eşsiz vakıa olarak tarih sahnesinde hak ettiği yeri yeniden almasını sağlayacaktır inşallah. Bu ateş kutlu yolda öncelikle Misak-ı Milli'yi içine kapatıldığı yerden çıkaracak yeni bir Ergenekon yaratacaktır.

 İşte bu duygular içerisinde Büyük Türk Milletinin; barış, kardeşlik, dayanışma, birlik-beraberlik, hürriyet anlamına gelen 21 Mart Ergenekon/Nevruz Bayramını en içten duygularımla kutluyor, inşallah yeniden Ergenekon’dan çıkışımızın yıl dönümleri tüm Türk devlet ve topluluklarının katılım sağladığı devlet törenlerimizin yeniden tertip edilmesini temenni ediyorum.

Kenan AKDOĞAN

EKSEN Eğitim SenMalatya Temsilcisi


 

 

Bakmadan Geçme