Ekmeğe Zam Yapmayacağız

MEGSAŞ Genel Müdürü Münür ÖZPOLAT

MEGSAŞ Genel Müdürü Münür ÖZPOLAT Günlük çıkarılan ekmek adedi, Zam, Tedarik, Hijyen ve MEGSAŞ'ın çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ÖZPOLAT "MEGSAŞ, Malatya halkının; hijyenik ortamda üretilen kaliteli ürünleri en ucuza tüketebilmesini sağlamak amacıyla 1991 yılında kurulmuştur. Başta normal ekmek olmak üzere diğer unlu mamullerin üretimini yapan MEGSAŞ, ekmekçilik sektörünü çağdaş, üretim, teknoloji, hizmet altyapısı ve düzenine kavuşturmak için gerekli gördüğü her türlü çalışma ve organizasyonlar yapmakla birlikte Malatya halkının en temel gıda maddesi olan ekmeği ucuz ve sağlıklı bir şekilde sunmakta olup ekmek piyasasına kalite ve fiyat dengesi getirmektedir" dedi.
Yedi yıldır başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken MEGSAŞ Genel Müdürü Münür ÖZPOLAT ile yaptığımız bu özel röportajı siz değerli okurlarımız için haberleştirdik. 
Kendinizi Tanıtırmısınız?
ÖZPOLAT: Malatya Doğanyol ilçesinde doğdum. Evli üç çocuk babasıyım. Aile şirketimizde ticaretle uğraşırken, siyasetle de uğraşmaya başladım. Yedi yıldır MEGSAŞ'ta idareci olarak görev yapıyorum. Malatya ve halkımıza hizmet etmek için burada görevimizin başındayız. 
MEGSAŞ hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?
ÖZPOLAT: Malatya halkının; hijyenik ortamda üretilen kaliteli ürünleri en ucuza tüketebilmesini sağlamak amacıyla 1991 yılında kurulmuştur. Başta normal ekmek olmak üzere diğer unlu mamullerin üretimini yapan MEGSAŞ, ekmekçilik sektörünü çağdaş, üretim, teknoloji, hizmet altyapısı ve düzenine kavuşturmak için gerekli gördüğü her türlü çalışma ve organizasyonlar yapmakla birlikte Malatya halkının en temel gıda maddesi olan ekmeği ucuz ve sağlıklı bir şekilde sunmakta olup ekmek piyasasına kalite ve fiyat dengesi getirmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şirketimiz.
Günde kaç adet ekmek üretimi yapıyorsunuz?
ÖZPOLAT: Günde yaklaşık 50 bin ekmek üretiyoruz. Bununla birlikte yaklaşık 25 bin pastalık ve kahvaltılık dediğimiz ek ürünlerimizi üretiyoruz. Yaklaşık olarak toplamda 80 bin adet üretim yapıyoruz. 

Üretmiş olduğunuz ekmeği bakkallara ve marketlere'de veriyormusunuz, yoksa sadece kendiniz mi satıyorsunuz?
ÖZPOLAT: Tamamen bizim kendi bünyemizde olan 28 adet satış noktamız var. Ürünlerimizi Esenlik marketler, okullar ve fabrikalara veriyoruz. Bunların dışında başka bir yere ekmek vermiyoruz. Esenlik marketlere tatlı, pasta ve ekmek çeşitleri veriyoruz. 

Ekmek gramajınız ne kadar ve zam yapmayı düşünüyormusunuz?
ÖZPOLAT: 200 gram ekmeğimizi biz 2 TL den satıyoruz. Şuan için bir zam yapmayı düşünmüyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan zamlara karşı. Öyle zam yapma taraftarı da değil. Şuan için zam yapmayı düşünmüyoruz ve bu rakamlar bizi kurtarıyor. Bu şekilde devam etmeyi düşünüyoruz. 

Ekmek Talebini karşılayabiliyor musunuz?
ÖZPOLAT: Maalesef yetiştirme anlamında ekmekte biraz sıkıntımız var. Mümkün olduğunca talebi karşılamaya çalışıyoruz. Öğleden sonra saat 3 gibi merkez büfelerimizde yoğunluk oluyor. Talebi karşılamak için çaba sarf ediyoruz. Selahattin Başkanımız yeni bir fabrika yaptırıyor. Temmuz ayı gibi yeni yer bitmiş olacak. Buraya geçtiğimiz zaman yeni makineler ve yeni donanımlarla üretim kapasitemizi yükseltmiş olacağız. 

Satış noktalarınız yeterli mi?
ÖZPOLAT: 28 adet satış noktamız var. Bu sayı şuan için yeterli. Bizden satış için büfe isteyen muhtarlarımız ve mahallelerimiz var ama her yere büfe verme ve açma şansımız yok. Maliyetlerini göz önünde bulundurup öyle değerlendiriyoruz. Neticede ticaret yapıyorsunuz ve zarar etmek istemezsiniz. Kimseyi de kırmak istemiyoruz. Talep edilen yerler uygun olursa açmaya çalışıyoruz. Uygun değilse alım olmayacaksa  açma tarafı olmuyoruz. 

Kaç Personel çalışıyor?
ÖZPOLAT: Büfelerimiz de çalışanlar da dahil 120 personelimiz var. 

Büfeler Pazar günleri neden kapalı?
ÖZPOLAT: Çok yerinde bir soru sordunuz ve bu soru için teşekkür ediyorum. Pazar günleri personele ya izin yada mesai vermemiz gerekiyor. Personelimize mesai verip çalıştırmak isteriz ama, onların da bir tatile ihtiyacı var. Pazar günleri biz % 100  ile çalışıyoruz ama satışımız % 20 ler civarında. Pazar günleri insanlar genelde kahvaltı salonlarına gidiyor. Çıkıp açık pide fırınlarından ekmek alıyor. Büfelerimize pazar günleri fazla bir talep olmuyor. Büfelerimizde %20 gibi bir satış oluyor buda bizi zarara uğratıyor. Bu sebeplerden dolayı pazar günleri kapatma kararı aldık.

Ekmeğiniz neden daha çok tercih ediliyor?
ÖZPOLAT: Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan başkanımız  kesinlikle un ve diğer malzemelerde ucuz mal almayın diyor. Biz kesinlikle kaliteli ürünler alıp kaliteli ürünler kullanıyoruz. Biz katkı maddesi çok kullanmıyoruz. Bizde döner sistem değil tünel sistem var. Sizinde aşağıda gördüğünüz gibi 24 m uzunluğunda bizim bir tünel sistemimiz var. El değmeden ekmek üretiyoruz. Bundan dolayı ekmeğimizi daha kaliteli bir şekilde çıkarıyoruz. Kaliteli ürün ve hammadde aldığımız için ürünlerimizde kaliteli olarak çıkıyor ve ürünlerimiz tercih ediliyor. Bizde halkımıza bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. 

Hijyen konusunda neler söylemek istersiniz?
ÖZPOLAT: Biz her gün iş bitiminde zeminimizi yıkıyoruz. Makinelerimizi siliyoruz. Temizlik her gün iş bitiminde yapılıyor. Deterjanlı sularla yıkıyoruz. Ekmeği koyduğumuz kasaları her gün tazikli suyla yıkıyoruz. Fabrikamızın her yerini fayans yaptık. Zeminlerimiz granitle kaplı. Temizliğe önem veriyoruz çünkü gıda işiyle uğraşıyorsunuz. Biz kendimizde aynı ürünü yiyoruz. Bizim kendimizin yemediği ürünü biz nasıl halkımıza yedirelim. Onun için buna çok dikkat ediyoruz. Hijyen konusu bizde çok ama çok önemli.

Katkı maddesi kullanıyormusunuz?
ÖZPOLAT: Hayır kullanmıyoruz. Enzim dediğimiz bir madde kullanıyoruz. Ekmekte Maya, Tuz, Su ve Un kullanıyoruz. Tatlılarda ise Pancar şekeri ve tereyağı kullanıyoruz. Halkımız bütün ürünlerimizi gönül rahatlığıyla alıp tüketebilir. 

Selahattin Başkan için neler söylemek istersiniz?
ÖZPOLAT: Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan başkanımız bugün Malatya ya hizmet eden gelmiş geçmiş en büyük hizmet yapan bir belediye başkanımız. Ben buradan kendilerine bir daha teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız seçildiği zaman bizi ziyarete gelmişti sağ olsunlar. Biz başkanımıza yerimizin müsait olmadığını küçük kaldığını söyledik. Başkanım sağ olsun hemen talimat verdi ve yer araştırması yapılmasını istedi. Hemen yer temini yapılarak yeni fabrika için çalışmalar başladı. Yeni yerimiz inşallah Haziran yada Temmuz ayında biter ve yeni yerimize taşınırız. Yeni yerimizle birlikte daha modern bir fabrikaya kavuşmuş olacağız. Başkanımızın sayesinde hizmetlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Selahattin Başkanımız bugün çok ama çok tecrübeli bir belediye başkanımız. Hizmetlerinden dolayı ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bize de çok destekler verdi. Selahattin Başkan bence Malatya için çok büyük bir şans ve değerdir.

Malatyalı hemşerilerimize neler söylemek istersiniz?
ÖZPOLAT: Malatyalı hemşerilerimiz bugüne kadar bize nasıl destek verdilerse, bundan sonra da destek vereceklerini düşünüyorum. Ekmeğimizi canı gönülden rahatlıkla yiyebilirler. Ben kendim nasıl rahatlıkla ekmeğimizi yiyebiliyorsam, kendileri de gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Bütün ürünlerimiz kaliteli olup hemşerilerimize bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Battalgazi Gazetesini doğru, objektif ve tarafsız habercilik anlayışından dolayı tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Haber& Foto:Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme