Ekim Ayı Meclis Toplantısı Sona Erdi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını, 17 Ekim 2017 Salı günü saat 14.00 de meclis toplantı salonunda Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığında yaptığı 3. Birleşimle tamamladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını,  17 Ekim 2017 Salı günü saat 14.00 de meclis toplantı salonunda Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığında yaptığı 3. Birleşimle tamamladı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının ağırlıklı olarak görüşüldüğü Meclis Toplantısında, Yeşilyurt İlçesi  Görgü Mahallesi 255 ada 4 nolu parsel, Darende İlçesi Göllüce Mahallesi 128 ada 1,21,22 ve 24 nolu parsel ile Battalgazi İlçesi, Karatepe Mahallesi 271 nolu parsele Güneş Enerjisi santrali (GES) kurulmasına yönelik raporlar kabul edildi.

Toplantıda Yazıhan ilçesi Balaban Mahallesi ve Battalgazi İlçesi Boran Mahallesinin yerleşik alan ve civarı ile gelişme alanı sınırlarını gösteren haritaların onanması da kabul edildi.

MERA ALANINA MEZARLIK VASFI VERİLDİ

Doğanşehir İlçesi, Altıntop Mahallesi 275 parsel numaralı mera vasıflı kamu ortak malının 50.046 m² lik alanının mera vasfından çıkarılarak, hazine adına tescil edilmesi sonrasında mezarlık olarak Malatya Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi kabul edildi.

ARAPGİR’İN MOR REYHAN ÇAYI

Meclis toplantısında ayrıca Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından getirilen Arapgir'e özgü Mor Reyhan Çayı ikram edildi. Mor Reyhan Çayı ile ilgili olarak bilgiler veren Cömertoğlu, "Mor Reyhan Çayı bitki çayları içinde en iyi çaylardan birisidir. A sınıfı kaliteye sahiptir. Herkesin içmesini tavsiye ediyoruz. Bu işte iddialıyız. Yöremize ait ürünleri tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.  Meclis toplantısında bulunan herkese birer paket  Mor Reyhan Çayı dağıtıldı.

KASIM AYI TOPLANTISI

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı toplantısını, 8 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

 

Bakmadan Geçme