Eğlence Merkezleri Sahip Ve Çalışanları İsyan Etti

Malatya da faaliyet gösteren eğlence merkezi sahip ve çalışanları iş yerlerinin açılmasını talep etti.

Malatya da faaliyet gösteren eğlence merkezi sahip ve çalışanları iş yerlerinin açılmasını talep etti.
Çin in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde ve ilimizde salgını önlemek amacıyla tedbirler alınmıştı. Bu tedbirler kapsamında ilimizde eğlence mekanlarının faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. Bununla ilgili mağdur olduklarını söyleyen eğlence mekanları sahip ve çalışanları soykan meydanında açıklama yaptı.
 "BİZİ YOK SAYIYORLAR"
Son birkaç aydır mağduriyetlerinin daha fazla arttığını ifade eden bir işletme sahibi, kendilerinin görmezden gelindiğini ifade ederek şunları söyledi; "Eğlence merkezlerinin kapatılmasının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen, halen açılmaması düşündürücü. Bütün sektörlerde iş yerleri açılırken, virüsün eğlence merkezleri olarak merkez gösterilmesi yüzlerce, binlerce çalışanı mağdur etti. Burada geçimini sağlayan vatandaşlar ne kirasını, nede faturalarını yatırabilmekte. Bu konuyla ilgili karşımızda bir muhatap bulamıyoruz ve her kapı suratımıza kapatılıyor.  Malatya valiliğine gitmemize rağmen bize hiçbir şekilde yardım edilmemiştir."
 "MADDİ YARDIM YAPILSIN"
Başka bir işletme sahibi ise; '' Geçtiğimiz aylarda bizde iş yerlerimizi açtık, mesafeyi koruduk sayın valimiz ne söylediyse onları yerine getirmeye gayret gösterdik. Bu süreçte hiçbir arkadaşımızda koranavirüs çıkmadı. Bizler çok mağdur durumdayız. Bizimde ailemiz var. Korona virüsü biz yaymadık. Her tarafa bir çare bulunuyorsa, bizlere de bir çare bulunsun. Mademki çalışmasın, açılmasın diyorlar o zaman burada çalışan insanlara maddi yardım versinler. Milyonlarca Suriyeliye para veriyorsun, bizlere de verilsin o zaman" dedi.

Bakmadan Geçme