Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası Gümüldür'de Yapıldı

Türkiye'de dördüncü kez düzenlenenDünya Yoga Koreografi Şampiyonası7 haziran akşamı Gümüldür'de yapıldı. İzmir-MenderesKaymakamı Bahri Tiryaki'nin de açılışına katıldığı şampiyona çok uluslu gerçekleşti.

Türkiye’de dördüncü kez düzenlenenDünya Yoga Koreografi Şampiyonası7 haziran akşamı Gümüldür’de yapıldı. İzmir-MenderesKaymakamı Bahri Tiryaki’nin de açılışına katıldığı şampiyona çok uluslu gerçekleşti. Aralarında ABD, Meksika,Hindistan, Japonya, Filipinler,İtalya, Fildişi Sahilleri, Fransa, İngiltere, Almanya ve Türkiye’den katılımcıların olduğuşampiyonaya 20’den fazla ülke 100’e yakın Yoga sporcusu katıldı. Yarışmacıların Gümüldür’den pazar günü ayrılacağı belirtildi. Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) katkıları ileorganize edilenyarışmada altın madalyayı Türkiye’yi temsil eden Merve Tanrıverdi ve takımı Deniz Yıldızları aldı. Şampiyon grup, deniz kızı kostümleri ve “stop water pollution” (suyu kirletmeyi durdurun) mesajı ile büyük ilgi topladı.

İkincilik madalyasını yine Türkiye’den Nur Bahar Tüzüner ve takımı alırken,  üçüncülük madalyasını eski Dünya Yoga Şampiyonlarından İtalyan Almania Colombo kazandı.Gecede Yoga pozları (Asana) ve dans koreografilerinin harmanlanması ile oluşan gösteriler muazzam ilgi gördü.

Yoga sporcuları şampiyonada birbirinden iddialı, ilginç görüntülerin yanı sıra barış ve sevgi mesajları veren koreografilersundu. Yaş sınırı olmayan, kadın, erkek tekli veya grup katılımların olduğu gecede 84 yaşında Hintlikatılımcı da vardı. Performanslargörsel bir show niteliğindeydi, izleyenleri büyüledi.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı (UYF) Sn. Akif Manaf şampiyonayı izlerken yaptığı açıklamada: “Dünyada yıllardır uluslararası Yoga yarışmaları yapılıyor. Türkiye’de de UYF önderliğinde bu müsabakaları 4 sene önce başlattık, birçok yabancı sporcugeliyor, ilgi ve performans gün geçtikçe artıyor. Yoganın bir spor olduğunu herkese anlatmaya çalışıyoruz, Yoga evrensel bir spor ve tüm sporların temelinde var.

Şampiyonaları neden düzenliyoruz? Öncelikle Yoga sporu sayesinde insan hırsı azme dönüştürür. Bu yarışmalar hırsı değil azmi artımaktadır. Yoganın sağlıklı yaşama katkısı çok büyüktür, bunada dikkat çekmek için çabalıyoruz. Yoga barış ve sevgi hislerini artırır. Savaşları engellemek, dünya barışına katkıda bulunmak istiyoruz. Yoga evrenin dansıdır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir danstır. Sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans etmektedir. Yarışmalar bunlardan ibarettir.” dedi.

UYF Başkanı, ileride Yoganın olimpiyatlarda yer alacağını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü de ifadelerine ekledi.

Şampiyonayı düzenleyen UYF yetkilileri, sporun belirli bir disiplin dahilinde yapıldığı zaman başarıya ulaştırdığını, Yoganın da belirli bir disiplinle yapıldığında beden, zihin, ruh bütünlüğü sağladığını, insandaki doğal dengeyi,disiplini, azmi, dayanıklılığı ortaya çıkardığını aktardılar.

Şampiyonada derece alan tüm sporcular büyük alkış topladılar:

1. Gelen: Türkiye’den Merve Tanrıverdi ile Deniz Yıldızı isimli takımı: Selva Arı, Yasemin Karaboğa

2. Gelen: Nur Bahar Tüzüner ile takımı: Orhan Özeler, Günışıl Naz Gündüz, Çiler Karataş, Orçun Alkan, Esra Sipahi, Neval Kütük,

3. Gelen: İtalyan Almania Colombo

Bakmadan Geçme