Doğu Türkistan Kan Ağlıyor

Doğu Türkistan Kan Ağlıyor

Orta asyanın orta bölümünde bulunan Doğu Türkistan 1949 yılında dönemin çin devlet başkanı mao tarafından işgal edilmiştir. İşgal edildiğinde %95 müslüman türk %5 çinli olan Doğu Türkistan o dönemlerde ibadetlerini yapabilen hayatlarını mutlu huzurlu bir şekilde sürdüren insanlardan oluşmaktaydı, işgal sonrası o topraklarda Müslüman Türklerin olmasını istemeyen Çin devleti tarafından işkenceler zulümler öldürmeler ve kültürel asimile yapılarak orda yaşayan Müslümanlar yok edilmeye başlanmıştır.

Geldiğimiz bu noktada 18 milyon olan Doğu Türkistan nüfusunun 8,5 milyonu Müslüman Türklerden 7,5 milyonu ise ise Çinlilerden oluşmaktadır. Bu da bize şunu göstermektedir ki 1949 dan bu yana katledilen Müslüman sayısı 30 milyonun üzerindedir. Türklerin ilk islam devletlerinden olan Doğu Türkistan da 20 binden fazla mescid yıkılmış, kuran okunmak ibadet yapmak yasaklanmış her ramazanlık ayında Çin devleti tarafından  bira festivali düzenlenip orada yaşayan Müslümanlar sabah erken saatlerde evlerinden alınarak oruç tutmasınlar diye ağızlarına zorla bira aktarılmaktadır. 15 ile 22 yaşlarındaki Müslüman kızlarımız çin devleti ve mafya işbirliği ile fuhuşa sürüklenmiştir. Bu sayı 1 milyonu aşmaktadır. Kamplarda esir tutulan Müslümanların organları zorla alınarak satılmaktadır.

Erkekleri kamplarda esir tutulan evlere Çinli askerler ve devlet personelleri yerleştirerek kendi evleriymiş gibi kadınlar kendilerine aitmiş gibi yaşam sürmeleri sağlanmaktadır. Hamile olan kadınlar ilaç dahi verilmeden kürtaj yapılmakta, önceden doğan küçük Müslüman  çocuklar ise ailelerin yanından alınarak çinli ailelerin yanına yerleştirilip Müslüman değilde  kendi zihniyetleri ve dinlerinde büyümelerini sağlıyorlar. Peki Çin devleti bu zulmü Doğu Türkistana neden yapmaktadır.

Çin bölgesinin en fazla güneş alan bölgesi yani elektrik üretiminin en güzel yapılacağı yer olması ayrıca milyarlarca petrol rezervilerinin bulunması, doğalgaz ve kömür yataklarının çok sayıda olması yani kısacası çinde bulunan 148 madenin 118 nin Doğu Türkistan da yer alması başlıca sebepleridir. Doğu Türkistanda kan var işkence var zulüm var ve en önemlisi soykırım var. Tüm islam devletlerinin tek ses olup dünyaya bunu haykırması gerekmektedir. Filistinde , mısırda ,suriyedeki mağdur olan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkıldığı gibi Doğu Türkistandaki Müslüman Türk kardeşlerimizede sahip çıkmalıyız. Hz. Ali (R.A) buyurduğu gibi : bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun.  

Bakmadan Geçme