Devlet binasında uyuşturucu ticareti yapılıyor

Devletin resmi plakalı aracı uyuşturucu sevkiyatı yapıyor

AĞBABA: DEVLETİN KURUMU UYUŞTURUCUNUN LOJİSTİK MERKEZİ OLMUŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde ele geçirilen 5 bin adet uyuşturucu hapla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP’li vekillere sert sözlerle yüklendi, Bakan Derya Yanık’a istifa çağrısı yaptı.

30 Ekim tarihinde güvenlik güçlerince yapılan uyuşturucu operasyonunda Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde 5 bin uyuşturucu hap ile İl Müdürlüğü şoförünün evinde 4 bin 300 adet sentetik hap ele geçirildi.

Devlet binasında uyuşturucu ticareti yapılıyor

Devletin resmi plakalı aracı uyuşturucu sevkiyatı yapıyor

Kamu kurumunda uyuşturucu zulalanmasını “skandal” olarak niteleyen Ağbaba, Meclis’te şunları söyledi:

“Türkiye’de her gün bu kadar da olmaz dediğimiz olaylar yaşanıyor. Maalesef bugün anlatacağım olay büyük bir skandal, büyük bir ayıp, büyük bir rezilliktir. Olay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yaşanıyor. 30 Ekim’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün şoförüyle ilgili polis bir operasyon yapıyor. Evinde 4.300 adet, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde 5 bin adet uyuşturucu hap ele geçiriliyor. Yanlış duymadınız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün binasında tam tamına 5 bin adet uyuşturucu hap ele geçiriliyor. Hatta daha büyük bir skandalı söyleyeyim: Polis kontrolünde yakalanmasın diye sevkiyat da devletin resmî plakalı aracıyla yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, âdeta, uyuşturucunun lojistik merkezi olmuş durumda. Uyuşturucu haplar devletin kurumunda saklanıyor ve sevk ediliyor.”

Uyuşturucu işi ne zamandan beri devam ediyor?

İşin içinde hangi bürokratlar var?

“Başka iddialar da var: 30 Ekim’de operasyon yapılıyor. Bu işin önceden de yapıldığı iddiası var. 31 Ekim’de fail tutuklanıyor ama bunun yıllara göre daha da yapıldığı söyleniyor. Tekrar söylüyorum: Uyuşturucu haplar devletin kurumunda zulalanıyor ve satılıyor. 30 Ekim tarihinden önce poşetler içerisinde devletin kurumundan mallar çıkarılıyor. Bu kadar da değil; Eylül ayında bu araç bir hafta boyunca Malatya’da kayboluyor, Sağlık İl Müdürlüğüne görevlendirildiği söyleniyor, bunun da naylon olduğu, Sağlık İl Müdürlüğünde böyle bir görevlendirmenin gözükmediği belirtiliyor. Burada sorulması gereken bazı sorular var: Bu uyuşturucu işi ne zamandan beri devam ediyor, bu uyuşturucu kime satılıyor, kimler tarafından satılıyor ve bu uyuşturucu işinin içerisinde hangi bürokratlar, kimler var? Bunun cevaplandırılması gerekiyor. 30 Ekim’de ortaya çıkıyor bu olay. Bu olay ortaya çıktıktan sonra personel çalışmaya devam ediyor, bir hafta sonra açığa alınıyor. Bugün biz gündeme getirmesek kamuoyunun bilgisi olmayacak.”

Çocuklarımıza sahip çıkması gereken kurumda uyuşturucu ticareti yapılıyor

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görevi ne? Kanunda Madde 7’de deniliyor ki: “İldeki çocuk ve gençleri uçucu ve uyuşturucu madde gibi zararlı alışkanlıklara maruz kalmasını önlemek”. Burada tuz kokmuş tuz. Yavrularımızı korumakla, onlara sahip çıkmakla görevli il müdürlüğünde uyuşturucu ticareti yapılıyor. Yanlış duymadınız. Çocuklarımızı korumakla görevli, yetim öksüz çocuklarımıza sahip çıkması gereken kurumda maalesef uyuşturucu ticareti yapılıyor. Normal bir ülkede olsa yerin yerinden oynaması lazım.”

“Ben ‘uyuşturucu satılıyor’ diyorum, sen utanmadan sataşıyorsun”

Ağbaba, konuşması esnasında AKP sıralarından sataşmalara sert tepki gösterdi.

Ağbaba: Sen daha utanmadan ‘terörist’ diyorsun… Allah teröristlerin de belasını versin, teröristle suçlayanın da Allah belasını versin. Yüzünde kızarmıyor senin! Utanmaz adam! Diyorum ki, Aile Bakanlığında çocukların bulunduğu yerde uyuşturucu satılıyor, ‘terörist’ diyor. Allah teröristin de belasını versin, suçlayanların da belasını ersin. Normal bir ülke olsa yer yerinden oynar, Bakanı istifa eder, insan utanır.”

AKP’liler bir trolü Bakan yapmış!

“Bırakın istifa etmeyi bu ülkede arı ve utanma duygusunu yok ettiniz. Diyorum ki: Aile Bakanlığında uyuşturucu satılıyor, laf atıyorlar bana utanmadan. Ne oluyor tıs çıkmıyor. Bakın, suçüstü yapılıyor tıs çıkmıyor. Ne yapılması lazım? Bakanın hesap vermesi lazım, kurumun hesap vermesi lazım. Ne zaman ortaya çıkıyor? Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi konuşunca ortaya çıkıyor. Bakan ne yapıyor? Bir tivit atıyor, “Skandal kapatılmasın diyen CHP’li vekiller bizi de kendileri gibi bilmesinler. Skandal kapatmak bizim değil onların uzmanlık alanıdır.” Size söylüyorum AKP milletvekilleri siz bir trolü Bakan yapmışsınız trolü. Görevi çocuklarımızı korumakla yükümlü bir Bakanlıkta böyle bir skandal varsa derhâl Bakanın istifa etmesi lazım; İl Müdürüyle ilgili işlem yapılması lazım ama tıs çıkmıyor. Bu olayın peşini bırakmayacağız. AKP’li milletvekillerine sesleniyorum: Vicdan varsa, birazcık çocuk sevgisi varsa bu olayı lütfen araştırın. Ayrıca, bu Malatya’daki olayın Kastamonu’yla da ilgisi, bağı olduğu iddia ediliyor, yarın onu da Hasan Baltacı konuşacak.”

Uyuşturucu satıcılarına kol kanat germek AKP’nin işidir!

“Uyuşturucu baronu Zindaşti olayını unutmayalım. Mahkeme kayıtlarında yazıyor. Zindaşti’ye AKP Beşiktaş Başkan Yardımcısı olduğu iddia edilen birisi yardım ediyor. Burada memleketi ilgilendiren bir mesele var ki bu adama eski milletvekili, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesiyle birlikte vatandaşlık almak için aylarca uğraşıyorlar; hâlâ devlette namuslu bürokratlar olduğu için bu vatandaşlığı vermiyorlar. Olayın daha vahimi, dünyada tanınan uyuşturucu baronu, olayda cinayet var, kadın var, uyuşturucu var. Ne oluyor? Cezaevine giriyor, bu adamı cezaevinden çıkarmak için sizin Hukuk Politikaları Kurulu üyeniz 2016’daki o referanduma giden anayasanın mimarı milletvekili Saray’dan arayarak hâkime baskı yapıyor ve Zindaşti serbest bırakılıyor; iki saat sonra itiraz ediliyor, tekrar Zindaşti’ye tutuklama kararı veriliyor, bu arada Zindaşti uçuyor gidiyor. Uyuşturucuyla mücadele varsa Zindaşti gibi dünyanın tanıdığı uyuşturucu baronuna kol kanat germek, ona vatandaşlık vermek için uğraşmak sizin işiniz, siz yaptınız bunu.”

Bakmadan Geçme