Devlet Bahçeli'den O yandaş yazara sert tepki

Devlet Bahçeli'den O yandaş yazara sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta yazdığı köşe yazısında Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, emniyet ve jandarma personelinin dağa "Ay yıldız" figürü yaparak Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünü yazmasını eleştirmişti.

Kılıçarslan, yazısında, "Devletimizin Pülümür dağlarını terörden arındırması ne denli doğru ve her türlü takdire şayansa, bin yıllık bayat bir Kemalist refleksle 'ne mutlu Türküm diyene' yazılması o denli yanlıştır. Terörün zeminini tahkim etmenin bize hiçbir fayda sağlamayacağı açıktır" demişti.  Kılıçarslan, "Kaba Kemalist milliyetçiliğin 'ne mutlu Türküm diyene' sloganına gerilemek, terörle mücadelede aldığımız olağanüstü başarılı mesafeyi zedeler, zedeleyecektir" ifadelerini kullanmıştı.


 
Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklamalarda ise Kılıçarslan’ı isim vermeden eleştirdi.

Bahçeli yaptığı açıklamasında, “Pülümür’de dağa yazılan “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden rahatsızlık duyanlar, Türk milletinin utanç vesikalarıdır.

Bunlara kulak versek; zalimlere, hainlere, teröristlere, ekonomik şantajcılara, emperyalist oyunlara boyun bükmek, ne yapalım kaderimiz buymuş demek kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme