Deva Partisi Malatya İl Başkanlığı Dünya Temizlik Günü'nde sahada

Her yıl Eylül ayının 3. Cumartesi günü kutlanan 'Dünya Temizlik Günü', bul yılda Malatya'da Deva Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Her yıl Eylül ayının 3. Cumartesi günü kutlanan ‘Dünya Temizlik Günü’, bul yılda Malatya’da Deva Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. 18 Eylül Cumartesi günü Orduzu mevkiinde düzenlenen farkındalık etkinliğine Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, Deva Partisi Malatya Doğa ve Çevre Hakları Başkanı İsmail Doğan ve beraberinde çok sayıda parti yetkilisi ve çevre gönüllüsü katıldı. Yapılan etkinlikte ilk olarak söz alan Deva Partisi Malatya Doğa ve Çevre Hakları Başkanı İsmail Doğan;
Dünya Temizlik Günü Münasebetiyle, farkındalık yaratmasını temenni ederek, yaptığımız temizlik programına zaman ayırarak kayıldığınız için hepinize teşekkür ederim. 
Dünya genelinde her yıl 800 bin Olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar; yaklaşık 2,1 milyar ton çöp üretiliyor ve bunların sadece yüzde 16'sı geri dönüştürülüyor. Ayrıca birçok ülkede toplanan Çöplerin yüzde 46'sı geri dönüştürülemeyecek şekilde atılıyor. Ülkemizde ise toplanan çöpün sadece yüzde 5’i geri dönüştürülmekte. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu cennet vatanı bizde çocuklarımıza bırakacağımızdan elimizi taşın taşın altına koymamız gerekiyor.
Genel başkanımız sayın Ali Babacan’ın çevre konusundaki hassasiyeti kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlığı olarak, çevre ve temizlik konusunda sürekli analizlerimizi yapıyor ve daha temiz bir Dünya için projelerimizi üretmeye devam ediyoruz.
Daha yaşamları güzel bir Türkiye ve Dünya için Doğal ol Deva ol diyor Hepinize katkılarınızdan ve zahmet edip zaman ayırdığınız için teşekkür ediyor, sözü il başkanımız Sayın Onur Güneş’e bırakıyorum.’’ Diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra söz alan Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş ise;
‘’ Sevgili Deva partisine gönül veren yol ve dava arkadaşlarım, çevremizin daha temiz ve düzenli olması için emeklerini ve gönüllerini ortaya koyan çevre gönüllülerimiz ve çok kıymetli hemşerilerim,
Temizlik sağlığımız açısından çok önemlidir. Bedenimizin temizliği, kullandığımız eşyaların temizliği yaşadığımız yerin temizliği ve çevremizin temizliği gibi ayrıntılarla bir bütün oluşturur.
Ancak bunların hiçbiri tek başına bir anlam taşımaz.
Az evvel kıymetli başkanımız İsmail Bey’inde belirttiği üzere rakamlar ve sorunlar apaçık ortadadır. Kıymetli kardeşlerim; biz sorunları da biliyoruz, sorunların çözümü için gereken projeleri üretmeyi de.
Sadece filan yerde şöyle bir sorun var diyerek eleştirmiyoruz. Sorunu tespit edip eleştirirken çoktan eleştirdiğimiz sorunun çözümü için gereken projeyi üretmiş oluyoruz.
Bu yaptığımız etkinliğin farkındalığı artırması adına önemli olduğunu düşünüyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.’’ Diyerek sözlerine son verdi.     
 

Bakmadan Geçme